Начало Спорт Спортна енциклопедия Известни спортисти Други спортове Стрелци Нора Мартин – трап стрелба

Нора Мартин – трап стрелба

Нора Мартин – трап стрелба - изображение

Нора Мартин е легенда в трап стрелбата с пушка. Тя започва да стреля още когато е на около 4 години, а на 12 години започва да се увлича по трап стрелбата, когато с нейният баща започват да ловуват гълъби. През 1974 година за пръв път участва в състезание по стрелба по пуйки, заедно с баща си и чичо си, който е щатски шериф. През 1975 година, Нора печели първото си национално състезание по трап стрелба, в клас Джуниър Б, като постига 194 точки.

Първият трофей на Нора Мартин при жените е спечелен през 1982 година. Тя печели титлите и през 1987, 1993, 1997 и 2000 година.

В Клас Сингъл, американката има завоювани 14 трофея и три пъти завършва втора. Четири пъти завършва на първото място отборно, заедно със своите съотборници от тима на щата Кънтъки.

Мартин има спечелени 7 корони от състезанията по стрелба в Дайтона, а в предварителните прострелвания за достигане до същинската надпревара има 10 победи.

Нора Мартин е шампион на американската аматьорска асоциация по стрелба цели 34 пъти. Едно от най-невероятните и постижения е това през 1990 година, когато тя успява да свали 100 поредни двойки чинии в надпреварата със 120 хвърляния на двойки чинийки. Нора е и най-младият член на Залата на славата на трап стрелбата, като нейният прием става през 1999 година. 

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСпорт и туризъмЛайфстайл