Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Прости съвети, които правят колоезденето по-лесно

Прости съвети, които правят колоезденето по-лесно

Прости съвети, които правят колоезденето по-лесно - изображение

Колоезденето може да се превърне в много по-леко и приятно занимание, ако познавате възможностите на вашият велосипед и се възползвате от тях. Ето няколко много полезни правила и съвети, с които тонизирането на мускулите ви ще стане доста по-лесна задача:

Запознайте се с числата!

На кормилото на 18- или 21- скоростните велосипеди, които са най-често използвани, вие ще видите от лявата страна кормилото механизъм, върху който са означени числата 1, 2 и 3, а от дясната, механизъм със съответно числа от 1 до 6 или 7. Първият механизъм контролира движението на веригата по трите зъбчатки на предния венец, като по този начин се променя драстично това колко лесно или трудно ще се въртят педалите. Десният механизъм мести задният дерайльор, като чрез него се правят по-леки корекции на трудността на въртене.

Използвайте правилните комбинации!

Ако се изкачвате по стръмен хълм, изберете по-ниска предавка – 1 на левият механизъм за промяна на скоростите, в комбинация с 1 до 4 на десния механизъм. Ако пък усещате, че въртенето на педалите е прекалено лесно, тогава преминете на венец №3 от лявата страна, в съчетание с номерата от 4 до 6 (7) от дясното лостче за смяна, за да започнете да се движите по-бързо. За ежедневието, най-добре е да използвате средният преден венец (№2) и използване на целият обхват на задните предавки (десният лост) за фина настройка на трудността и скоростта.

Сменяйте предавките рано и често!

Когато карате велосипед, сменяйте предавките преди да достигнете хълм, точно както се прави при управлението на автомобил. Не съществува такова нещо, като прекалено честа смяна на предавките. Те трябва да се променят постоянно, за да се улесни въртенето на педалите или да се получи желаната скорост на движение. Когато свикнете с тази смяна, нещата ще се получават дори без да се замисляте върху това, което правите.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСпортХранене при...Здравни съветиНовиниЛайфстайлСпорт и туризъмСнимкиПсихологияСоциални грижиИнтервютаФизиологияТестовеОбразованиеДиетиАнкетиЗаведенияСпециалистиОрганизацииНормативни актовеПроизводителиЛеченияРецептиБотаника