Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Отслабване Система за обезмасляване на тялото

Система за обезмасляване на тялото

Система за обезмасляване на тялото - изображение

Съвременният човек е обездвижен и това не подлежи на съмнение. Това от своя страна води до постоянно натрупване на излишни мазнини, които не са сред най-полезните неща за здравето. Ето защо днес ще ви представим една система за ефективно „обезмасляване“ на тялото, която е много подходяща за хората, чиито професии се включват в категорията „пасивни“. Първоначално изразът обезмасляване се е използвал от културистите, като неговото значение е следното: „освобождаване на тялото от подкожния слой мазнини, за да се вижда по-добре мускулния релеф“. На практика, изчистването е доста сложен и труден процес. Но тук не става въпрос само за премахване на излишните килограми, но и за подобряване на кондицията на тялото като цяло, като се избегне и сковаността от застоялия начин на живот.

Постигнатите резултати зависят от усърдието в тренировките, но също и от правилното хранене. Запомнете, че мускулите се стягат и орелефяват много по-бързо, отколкото се премахва подкожната мазнина. Задачата при тази система е да се поддържа мускулният тонус, докато се стигне до унищожението на мазнините. Трябва да знаете, че не съществува разлика между обезмасляването при мъжете и при жените. Важна част от цялото е храненето. В никакъв случай не трябва да се гладува или да се прибягва до драстични диети. Просто трябва да се намали приема на въглехидрати, което ще стимулира топенето на мазнините.

И така, спрете обездвижването и нека обезмасляването започне... сега:

Правила

  • Тренирайте 3-4 пъти в седмицата

  • Изпълнявайте всички упражнения едно след друго, без да почивате между тях

  • Не пийте вода по време на тренировката

  • Не правете големи паузи между сериите

  • Опитайте се да изпълнявате упражненията правилно, за да се постигне оптимален ефект от тях

  • Тичайте по 1-2 пъти седмично

Упражненията

V-образни коремни преси

V-obrazni-koremni-presi

Упражнението е предназначено за укрепване на коремните мускули. Легнете по гръб, като краката и ръцете са изпънати и леко повдигнати от пода (1). Това е началната ви позиция. Вдигнете едновременно краката и торса, като с ръце се опитвате да докоснете върховете на пръстите на краката (2).

В това упражнение, особено в началото, е важно да не се бърза, а нещата да се правят под контрол и връщането в изходна позиция да става бавно. Направете 10 повторения, преди да преминете към следващото движение.

Кик бек

kikbek

Доста трудно упражнение, но много ефективно. Застанете в позиция за лицеви опори (1), след което се изтласкайте с краката нагоре (2), толкова високо, колкото успеете. Ръцете не се отделят от пода. Ако първият ви опит не е толкова успешен, не се отчайвайте, все пак „Рим не е построен за един ден“. Повторенията и тук са 10, след което се преминава към следващото упражнение.

Клякане + скок

klek-skok

Това е страхотно упражнение за извайване на краката, което спокойно може да се прави в домашни условия. На пръв поглед това е обикновено клякане, но не точно. Застанете в изправено положение, с крака разтворени на широчината на раменете, с ръце зад врата (1). От тази позиция, направете клякане, без да сваляте ръцете си (2), след което веднага скочете възможно най-високо (3). Ръцете през цялото време стоят зад главата. Повторете 10 пъти и преминете към следващото движение.

Туистове

twistove

Това е още едно коремно упражнение. Седнете на пода, гърба е леко наклонен назад, ръцете са пред вас с долепени длани, а краката са вдигнати на няколко сантиметра от земята (1). Това е основната ви позиция. От нея, завъртете торса си надясно (2), а след това и наляво (3), преди да се върнете в изходна позиция. Това е едно повторение. Направете 15, след което преминете към следващото упражнение.

Бокс джъмп

box-jump

За скоковете ще ви е нужна стабилна основа. Някой препоръчват табуретки или столове, но аз бих ви посъветвал да заложите нещо много по-стабилно (например пейка в парка или просто стъпала). Застанете на 30-40 сантиметра от основата (1) и скочете върху нея (2), като се стараете това да се случи с възможно най-малко използване на помощ от ръцете. След това се върнете на пода и отново скочете. Повторенията отново са 10.

Обратни V-образни коремни преси върху тренировъчна топка

svivane-varhu-topka

Застанете в позиция за лицеви опори, но краката ви са вдигнати върху тренировъчна топка (1). След това, повдигайки таза си се опитайте да издърпате с крака топката към ръцете (2). Когато достигнете максималната височина на таза се върнете в начална позиция. Направете колкото се може повече повторения.

След като приключите и с последното движение, починете си няколко минути и повторете всички упражнения отначало.

 

 

Още по темата:

3.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлСнимкиЛюбопитноДиетиЗдравни съветиХранене при...НовиниСоциални грижиИсторияНормативни актовеТестовеПсихологияАлт. медицинаРецептиЛеченияБотаникаПроизводителиКалкулатори