Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Съвети за справяне с отпуснатата задна част на ръцете

Съвети за справяне с отпуснатата задна част на ръцете

Съвети за справяне с отпуснатата задна част на ръцете - изображение

Жените имат един много голям страх, що се отнася до тяхната физика – отпускането на задната част на ръцете, което те шеговито наричат „задкрилки“ или „крилата на прилепа“. В моята практика не съм виждал жена, която да се е сблъсквала с този проблем и да се чувства комфортно с него.

Преди време се смяташе, че това се дължи на недостатъчните тренировки или липсата на такива, но днес вече се знае, че не това е основният фактор за получаването на отпускането в тази част на ръцете. Ако мазнините в ръцете и в страничната част на гърба са особено упорити, историята с тях може да се окаже по-дълга, отколкото предполагате. А къде се крие проблема?

Отпусната задна част на ръцете може да е показател за много ниски нива на тестостерон. Той е един от основните „чисти хормони“ при мъжете и при жените, въпреки че често е пренебрегван от нежния пол. Нормално е жените да имат по-ниско нива на този хормон от мъжете, но някои от тях имат занижени стойности в сравнение нормата, което може да се дължи на висок стрес или други обичайни фактори като:

  • Недостатъчен прием на протеини

  • Рядко или никакво трениране с тежести

  • Не се тренира достатъчно интензивно (т.е. правите кардио тренировки с бавно бягане на средна дистанция, вместо интензивни и изморителни интервални тренировки със спринтове и кратки ускорения)

  • Липса на качествен сън

  • Увеличаване излагането на въздействието на естроген, чрез храненето с хормонално натоварено месо и млечни продукти, пиене на вода от пластмасови бутилки, прием на противозачатъчни лекарства и използването на козметика, съдържаща парабени.

Ако желаете да се избавите от отпуснатите ръце, първо се съсредоточете върху намаляването нивата на стреса и към промяна на някои от горните фактори! Убеден съм, че след тази лека корекция, вие ще започнете много скоро да виждате положителната промяна във вашата визия, а така ще повишите и самооценката и самочувствието си. 

Още по темата:

3.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиРецептиПсихологияНовиниЛюбопитноХранене при...ДиетиСоциални грижи