Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Малкият трик, който ще направи вашата тренировка по-ефективна

Малкият трик, който ще направи вашата тренировка по-ефективна

Малкият трик, който ще направи вашата тренировка по-ефективна - изображение

Случвало ли ви се е да пропускате тренировка за крака например, защото просто сте се поддали на мързела, или пък сте влезли в залата, но не сте работили на 100%? Според едно ново изследване по спортна и здравна психология, начинът, по който мислите за вашата отдаденост в тренировките влияе пряко върху вашето здраве.

Проучването се базира на данни, които са събирани в продължение на 16 години и в него са участвали повече от 60000 души, като психолозите са категорични, че колкото по-сериозно се отнасяте към нещата, с които сте се захванали, толкова по-добре се отнася това до вашето здраве. Установено е, че независимо от физическото състояние на трениращите, тези, които са си втълпявали, че имат някакви здравословни проблеми, са много по-склонни към по-ранна смърт, дори и реално да са направили същото количество тренировки, като техните позитивно мислещи и настроени за усърдна работа колеги.

Много хора смятат, че влизайки в залата, те трябва да „умрат“ от изтощение, но всичко извън нея е без значение. Не трябва и да се сравнявате с всички в залата, ако сте се подготвяли за 100-метров спринт, не трябва да измервате тренировката си с тази, която правят ултра маратонците! Просто всяка тренировка е индивидуална и всеки в залата си има своя лична цел, за да е там. По-скоро трябва да се съсредоточите върху общата си активност през деня, времето в което ходите до магазина, почистването на къщата ви, грижата за децата и всичко останало, което вършите.

Според цитираното проучване, повечето хора наистина подценяват активността си. Мислят си, че 1 час в залата ще преодолее откровения мързел през останалата част от деня. Но психическата нагласа тук играе много голяма роля и колкото повече сте предразположени към цялостен активен начин на живот, толкова повече ползи за здравето ви.

Вместо да се съсредоточавате върху това, дали да отидете и да въртите половин час на велоергометъра в залата, помислете върху това да отидете пеш до работата ви, този малък трик ще окаже огромно влияние върху физиката на тялото ви, а и върху здравословното му състояние. Тези нищожни наглед неща действат с натрупване, затова се стремете да се движите по малко целия ден и когато влезете в залата, тренирайте умно, не е нужно да се претоварвате и от преумора да си докарате контузия.  

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСнимкиЛюбопитноЛайфстайлЛеченияЗдравни съветиПсихологияРецептиДиетиХранене при...Социални грижиНовини