Начало Спорт Спортна енциклопедия Спортни пособия и екипи Пособия Тренировъчна маска

Тренировъчна маска

Тренировъчна маска - изображение

Тайната на истинските елитни спортисти не е в количеството време прекарано в тренировки, нито в интензивността на работата им, още по-малко в опитите да достигнат до лимита на телата си. Не, атлетите от световна класа постигат изключително високи резултати, благодарение на тренировките на висока надморска височина.

Когато въздухът е по-разреден, тялото започва да действа по-трудно, белите дробове се разпъват много по-силно и така се увеличава способността за обработване на кислорода. При връщането им на ниска надморска височина, те показват значително по-добра производителност, увеличение на силата, бързината и най-вече издръжливост. Това е все едно да тренират с рицарски доспехи, след което ги свалят точно за участието им в състезанията. Не случайно и нашите спортисти имат изградена спортна база на Белмекен, техните треньори много добре знаят за този ефект на тренировките високо в планината.

Тренировъчната маска е най-новият „уред“ за силова тренировка, помагащ за стимулиране на белите дробове, чрез създаване на съпротивление при дишането, а също така укрепва диафрагмата, с което симулира тренировката високо в планината.

Тренировъчната маска прави работата много по-ефикасна, а в същото време намалява с над 2/3 времето прекарано в залата или на стадиона. Само за няколко дни се забелязват изключителни резултати.

Работата на маската е наистина много проста. С няколко различни клапи се симулира дишане на различна надморска височина, белите дробове се натоварват и разтягат, диафрагмата става много по-силна. Когато дробовете работят по-усилено, площта и еластичността на алвеолите им се увеличава, като по този начин се получава по-добра издръжливост при спортуване, а също така се увеличава енергията ви в ежедневието.

maskamaska2

 

Патентованите клапи карат трениращите да дишат по-пълноценно и по-дълбоко. Тялото постепенно се адаптира към това и така използва наличния кислород много по-ефективно. Увеличената площ на алвеолите допринася за транспортирането на значително повече кислородни молекули от червените кръвни клетки към крайниците.

Само за кратко време, използването на тренировъчна маска води до следните предимства:

  1. Увеличава капацитета на белите дробове

  2. Увеличава анаеробния праг

  3. Увеличава ефективността на кислорода

  4. Увеличава производството на енергия

  5. Повишава умствената и психологическата устойчивост

  6. Увеличава фокуса

След двугодишна работа, първата версия на маската бе заменена с подобрената втора версия. Тя е с усъвършенстван дизайн, има 3 различни размера, по-лека е и като цяло е превърната във върховния дихателен тренировъчен симулатор. Вече хиляди атлети са тествали маската, а в лабораторни условия е установено, че освен дишането, при тях се подобрява и сърдечния ритъм, който е много по-бавен, при едно и също натоварване преди и след използването на маската.

Тренировъчната маска се препоръчва при редица спортове , за подобряване на постиженията, включително всички бойни спортове, лека атлетика, футбол, баскетбол, плуване, хокей, волейбол, йога и навсякъде, където е нужна кардио и дихателна издръжливост.

 

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиХранене при...НовиниЛайфстайл