Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Отслабване Тренировъчна програма за отслабване със спринтове

Тренировъчна програма за отслабване със спринтове

Тренировъчна програма за отслабване със спринтове - изображение

Спринтовете са трудни, но тяхното предимство е, че за разлика от кроса, отнемат много по-малко време. Всеки от вас, който е готов да натовари всяка една своя крачка до максимума за няколко брутални минути, ще бъде възнаграден с по-голямо количество изгорени телесни мазнини, засилен метаболизъм, дори и когато почивате и запазване на мускулната маса. Ето какво може да ви предложат интервалните спринтове:

Увеличават силата

Проучванията показват, че високо интензивните интервални спринтове помагат за увеличаване на броя на митохондриите в организма... Повече митохондрии означава, че тялото ви може да използва повече енергия, а самите мускули се зареждат много по-добре.

Увеличават изгарянето на мазнините

Въпреки, че са кратки като време, спринтовете увеличават рязко разходът на мазнини с до 75%.

Предпазват и изграждат нови мускули

Спринтовете имат анаболен ефект. Нарастването на мускулите вероятно се дължи на бързото издърпване на влакната. Това е в ярък контраст с лекият крос.

Следващата програма е за начинаещи и е чудесен начин за опипване на почвата. При всеки спринт, времето е една минута, като тя включва самото тичане плюс почивката (тя може да бъде заменена от лек джогинг или ходене). Така ще достигате до пиковият интензитет многократно.

Програмата се изпълнява в рамките на 6 седмици, като резултатите от нея са изключителни.

СедмицаВреме за спринтВреме за почивкаОбщ брой спринтове
110 секунди50 секунди10
211 секунди49 секунди11
312 секунди48 секунди12
413 секунди47 секунди13
514 секунди46 секунди14
615 секунди45 секунди15

 Забележка: Преди спринтовете направете динамична загрявка, за да предпазите мускулите и ставите си от травми. Можете да заложите на Джъмпинг Джак, напади, клякания, подскоци и други.

Програмата се прилага 2 до максимум 3 пъти седмично. Не се фокусирайте върху сърдечен пулс, Vо Мах и други показатели, просто тичайте възможно най-бързо.


Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиНовиниСоциални грижиИсторияНормативни актовеХранене при...ДиетиПсихологияАлт. медицинаТестовеРецептиЛеченияБотаникаПроизводителиКалкулатори