Начало Спорт Спортна енциклопедия Спортна теория По кикбокс и бойни спортове Удар с коляно (Ний кик)

Удар с коляно (Ний кик)

Удар с коляно (Ний кик) - изображение

Ударът с коляно е много мощна бойна техника, като съчетава поразителната повърхност на коляното с взривната сила на бедрените мускули. Ако се добави добро засилване и правилна техника, този удар се превръща в много силно оръжие в състезанията. Най-ефективен е в боя от близка дистанция или при спиране на атаката на противника. Може да бъде комбиниран с отскок или с хващане на другия състезател, за да се скъси допълнително дистанцията.

Начин за изпълнение на удар с коляно

  1. Определете правилно времето, в което да се изпълни удара. Ако сте в клинч, тогава коляното може да попадне в ребрата или отстрани на бедрата. При изпълнение на кроше и противника ви се опита да направи ескиваж, тогава можете да го посрещнете с коляно в главата, като леко го натиснете надолу с ръкавицата си.

  2. Едновременно с вдигането на крака, той се свива в коляното и се нанася удара. Опорния крак трябва да стои стабилно и тялото ви не трябва да се клати.

  3. Опитайте се да хванете опонента си с двете ръце, тъй като удара с коляно се получава много по-добре когато дръпнете противника си към вас и в същото време забиете ний кик.

  4. Коляното се изпраща напред и нагоре, като се стараете да вложите възможно по-висока скорост и сила. Ако другия състезател не успее да се измъкне от клинча ви, можете да пласирате още едно коляно. Просто плъзгате удрящия крак назад и го засилвате отново.

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСпорт и туризъмЛюбопитноЗдравни съветиНовиниСнимкиЗаболявания (МКБ)ИзследванияСпециалистиКлинични пътеки