Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Умствено - мускулна връзка за по-добра физика

Умствено - мускулна връзка за по-добра физика

Умствено - мускулна връзка за по-добра физика - изображение

Може би сте чували за умствено-мускулната връзка! Или пък не? Тя е част от другата страна на бодибилдинга, която не е засягана много често и мнозина дори не знаят за какво става дума. Ето защо ще обърна внимание на взаимовръзката, тъй като е очевидно, че именно мозъкът е този, който контролира движенията.

Голяма част от вас сигурно вече се усмихват, тъй като не гледат на нещата сериозно и си мислят: „Защо ми е мозък, когато правя мускули?” Въпреки това, умствено-мускулната връзка е един от най-ефективните инструменти, които се използват за постигане на по-добра физика. Корените на тази философия започват от културисти като Арнолд Шварценегер, което е достатъчно доказателство за думите ми, след като виждаме какво е постигнало онова поколение. Старите бодибилдъри мислеха изключително много за мускулната симетрия и красота, а не толкова за самия размер.

Предлагам ви няколко начина, с които да адаптирате тази философия във вашата тренировка:

ФОКУС

  • Правете повторенията с пълна амплитуда и правилно, разтягайте добре мускулите, след което усещайте тяхната контракция.
  • Не преминавайте просто така през упражненията, отдавайте им нужното уважение

МИСЛЕТЕ ЗА ВАШИТЕ ЦЕЛИ

  • Мислете за физиката, която искате да постигнете с даденото упражнение
  • Не правете упражнението просто защото е включено от вашия фитнес инструктор във вашата тренировъчна програма.

РАБОТЕТЕ ПРАВИЛНО ЗА МУСКУЛИТЕ

Работете правилно за мускулите – изолирайте ги с добро контролиране на повторенията и обърнете внимание на връщането на тежестта.

Не работете с неправилните мускули. Имам в предвид, когато правите например тласкане на щанга от лежанка, да хванете лоста с правилната широчина на ръцете, защото когато хватът е прекалено широк, тогава се получава нещо подобно на флайс с дъмбели и се натоварват мускулите в „канала” между гърдите, вместо големите гръдни мускули.

И така, когато някой ви каже, че трябва да слушате тялото си когато тренирате, първо послушайте ума си, а тялото ще ви последва.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛеченияЗдравни съветиЛюбопитноНормативни актовеЛайфстайлСоциални грижиНовиниИзследванияБотаникаПсихологияСнимкиАлт. медицинаСпециалистиИсторияХранене при...ОрганизацииИнтервютаЗаведенияТестовеОбразованиеФизиологияКлинични пътекиСпорт и туризъмАнкетиВидеоПроизводители