Начало Спорт Спортна енциклопедия Известни спортисти Голф Холи Финли - фризби голф

Холи Финли - фризби голф

Холи Финли - фризби голф - изображение

Холи Финли е професионален модел и фризби голфър, която спечели наградата за Новобранец на годината на Професионалната Фризби Голф Асоциация през 2013 година. Тя е единствената жена, която успя да завърши най-престижното събитие в този спорт, а именно фризби голф шампионата на Съединените Щати, завършвайки на 7 място.

Аматьорска кариера

Холи започва да се занимава с диск голф през 2011 година, преди да замине за Африка покрай своите ангажименти като модел. На Черния континент, във всяка свободна минута тя се наслаждава на новата си страст и решава да започне да се състезава през 2012 година. След завръщането си от Африка, тя сбъдва своето желание и в същата година взема участие в 27 аматьорски турнира. Завършва на четвърто място в генералното класиране на Световния аматьорски шампионат по фризби голф и решава да стане професионалист. През 2012 година тя получава наградата за точков лидер.

Професионална кариера

През сезон 2013, Холи „Финалът“ Финли участва в 29 надпревари в първата си година като професионалист. Тя завършва на 7-мо място в Националните Елитни Серии, а заедно с това печели и наградата Новобранец на годината.

В началото никой не гледа на нея сериозно, всички виждат в нея „кукличката от модния подиум, с късата поличка и изваяното тяло“. Голямата част от професионалните състезатели се усмихват, когато тя трябва да навлезе между дърветата и да търси своя диск, казвайки й, че може да има мечка в гората. Но, тя знае, че всички участници са дошли в този спорт от различни сфери на живота и не се отказва, а напротив, доказва им че и кукличките могат да са на високо ниво. Постепенно започват да гледат на нея с други очи и спонсорите не закъсняват.

Днес, Холи Финли освен успял състезател е и преподавател в школа по фризби голф и обучава младите надежди в този спорт. Така, известният модел превърна своята страст и хоби в начин да помага и на останалите, които обичат да бъдат активни. Не случайно вече е позната на всички като Дукесата на фризби голфът.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлЛюбопитноАлт. медицинаСпорт и туризъм