Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Отслабване Японски метод за бързо стопяване на мазнините в корема

Японски метод за бързо стопяване на мазнините в корема

Японски метод за бързо стопяване на мазнините в корема - изображение

Японският актьор Мики Риосуке е откривателят на този интересен метод, който му помага да отслабне с цели 13 килограма и да свали 12 сантиметра от талията си, и то само за няколко седмици. Всъщност, това отслабване е просто страничен резултат от упражнението, което му е било предписано като средство за облекчаване на болките му в гърба от неговия лекар, отнемащо му само по 2 минути на ден.

Риосуки нарича метода диета на дългото дишане. Техниката се състои в заемане на определена позиция, като се поема въздух за 3 секунди, а след това силно се издиша за 7 секунди.

Повечето европейски лекари са „За“ използването на дихателни техники при отслабването, обяснявайки тяхната ефективност по следния начин: мазнините са съставени от въглерод, кислород и водород. Когато кислородът, който вдишвате достигне до мастните клетки, той ги разделя на отделните им компоненти. Ето защо, колкото повече кислород бъде използван от тялото, толкова повече мазнини то ще успее да изгори.

Как се изпълнява дихателната техника?

Правете този тип дишане между 2 и 10 минути всеки ден! Ето и стъпките:

  • Изправете се и поставете единия крак пред другия, като петата се докосва до върха на пръстите и самите пръсти на двата крака са леко насочени навън!

  • Стегнете седалищните си мускули и прехвърлете тежестта на тялото ви върху задния крак!

  • Започнете да дишате бавно за 3 секунди, повдигайки ръцете си над главата!

  • След това издишайте енергично за 7 секунди, стягайки всички мускули в тялото си!

В допълнение, тази техника укрепва мускулите на тялото и увеличава метаболизма, с което допълнително помага при отслабването.

По текста работи: Костадин Йочев

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиФизиологияЛюбопитноЛеченияСпортИсторияАлт. медицинаСнимкиБотаникаСпециалистиКлинични пътекиЗаведенияДиетиПсихологияХранене при...НовиниТестовеРецептиПроизводителиКалкулатори