Начало Спорт Спортна медицина Спортно здраве Тестове и изследвания в спорта 10 упражнения, с които да откриете слабостите във физиката си

10 упражнения, с които да откриете слабостите във физиката си

10 упражнения, с които да откриете слабостите във физиката си - изображение

Средностатистическото, нетренирано човешко тяло е много небалансирано – някои от мускулите почти винаги са напълно отпуснати, докато други са в постоянна преумора. Единственият начин да преодолеете това е изпълнението на специфични упражнения, които ще ви помогнат да възвърнете гъвкавостта и силата на мускулите.

Подбрали сме една колекция от упражнения, които могат да ви помогнат да установите слабите си места и проблемни области, след което да се фокусирате върху отстраняването на дисбаланса.

Тест за мускулите в задната част на бедрата

Легнете по корем с изпънати крака и ръце отпуснати до тялото! Вдигнете единият си крак възможно най-нагоре, без да го свивате, като се стремите да го задържите така за 30-35 секунди! Ако успеете, това е сигнал, че тези мускули са достатъчно силни и нямате проблеми с тях.

Тест за големия седалищен мускул

От същата начална позиция, отново вдигнете крака си възможно най-високо, след което свийте коляното си под прав ъгъл и задръжте! Целта отново е да издържите 30-35 секунди. Ако успеете, това е знак, че големия ви седалищен мускул не е проблемен за вас.

Тест за косите коремни мускули

Легнете по гръб, с ръце изпънати странично, перпендикулярно на тялото и с длани към земята! Изпънете краката си странично на тялото ви, като между тях трябва да се получи прав ъгъл! Ако страничните коремни мускули са добре развитие, вие трябва да можете да повдигате и сваляте без проблем горния си крак.

Тест за средния и малкия седалищен мускул

Легнете на една страна и вдигнете горната част на тялото си под ъгъл около 30 градуса, помагайки си с ръцете да запазите баланса! Повдигнете горния си крак под ъгъл от 35-40 градуса и се опитайте да се задържите в тази позиция за около 30-35 секунди! След това повторете и с другия крак! Ако успеете за указаното време, то средния (глутеус медиус) и малкия (глутеус минимус) седалищен мускул са добре развити.

Тест за дълбоките сгъващи мускули на врата

Легнете по гръб с ръце отпуснати странично на тялото, след което повдигнете главата си на 5-6 сантиметра от пода и задръжте в тази позиция! Целевото ви време е 30-35 минути.

Тест за правия коремен мускул

Легнете по гръб със свити колене и ходила стъпили на пода! Стегнете корема си и повдигнете главата и раменете си от пода, изпъвайки ръце към страничната част на коленете! Движението трябва да бъде бавно и контролирано, без да използвате инерцията за изправянето.

Тест на основните функции на мускулите на ръцете, краката и торса, както и тяхната координация

Застанете в позиция за лицеви опори, с леко разтворени крака и длани, поставени точно под раменете! Спуснете се ниво, при което горната част на ръцете ви застане успоредно на пода, като лактите ви са близко до тялото! Тестът е издържан, ако се задържите в тази позиция за 30 секунди.

Тест за разгъващите мускули в горната част на гръбнака

Легнете с лице към земята, с ръце до тялото ви с длани обърнати към тавана! Вдигнете главата си, без да отделяте раменете и гърдите си от пода и задръжте! Отново времето за положителен резултат от теста е 30 секунди.

Тест за разгъващите мускули в долната част на тялото

Легнете по лице към земята, с ръце плътно прилепени до тялото и с длани обърнати към пода! Вдигнете едновременно двата си крака от пода, без да ги свивате, като използвате и ръцете си за задържане в позата! Задръжте се за 30 секунди! Това е трудно упражнение и само добре развитите ви мускули и добра координация ще ви гарантира, че ще успеете да повдигнете краката си.

Тест за мускулите около гръбнака и разгъвачите в средната част на тялото

Със свити ръце и длани под раменете, легнете на пода с лице към него! Извийте гръбнака си и повдигнете гърдите си от пода, наред с ръцете, които остават в непроменена позиция и така се опитайте да се задържите за 30 секунди, за да покриете теста!

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛюбопитноАлт. медицинаЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСнимкиНовиниТестовеИсторияАнкетиДиетиИзследванияХранене при...ИнтервютаФизиологияНормативни актовеКлинични пътекиОрганизацииЛеченияБотаника