Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Отслабване 17-дневен план за отслабване с ходене и бягане

17-дневен план за отслабване с ходене и бягане

17-дневен план за отслабване с ходене и бягане - изображение

Бягането винаги е било един от най-добрите начини за отслабване, тонизиране и осигуряване на цялостна трансформация на тялото. Когато се разминете с някой бегач, сигурно си мислите, че е много трудно да пробягате 200 метра, а какво остава за 5 или 10 километра. Да, това е така, но всеки е започнал от нулата, преди да достигне до текущата си кондиция, което означава, че вие просто се нуждаете от план, който да следвате неотлъчно и резултатите много скоро ще дойдат.

Създадохме този 17-дневен план за отслабване с ходене и бягане, за да можете да стартирате плавно и постепенно да достигнете до неподозирани за вас висини. Повечето хора гледат на бягането като на тренировка за крака, но това не е съвсем вярно. За да се получат нещата ефективно и безопасно, в бягането се включва почти цялото тяло.

По-надолу ще видите планът, който е лесен за спазване, указани са и дните за почивка, както и тези за крос. За да изградите мускулите на краката си, да увеличите капацитета на белите си дробове и да получите достатъчна издръжливост, ще трябва да добавите и някои силови тренировки. Кросът ще ви помогне да изгорите излишните мазнини, а след тези 17 дни, продължете да работите по дадената схема, продължавайки трансформацията на тялото ви!

ПЪРВА СЕДМИЦА

Ден 1

800 метра бързо ходене

Ден 2

800 метра бързо ходене и 30 секунди леко бягане

Ден 3

Почивка

Ден 4

Бягане (минимум 10 минути)

Ден 5

Почивка

Ден 6

1200 метра бързо ходене и 1 минута леко бягане

Ден 7

Бягане (минимум 10 минути)

ВТОРА СЕДМИЦА

Ден 8

Интервално ходене и бягане: 2 минути бързо ходене, 1 минута бягане. Повторете 5 пъти за общо 15 минути!

Ден 9

Интервално ходене и бягане: 4 минути бързо ходене, 1 минута бягане. Отново общото време е 15 минути, като се правят 3 повторения на интервалите.

Ден 10

Почивка

Ден 11

Бягане (15 минути минимум)

Ден 12

Почивка

Ден 13

Интервално ходене и бягане: 5 минути бързо ходене, 1 минута бягане. Общото време е 24 минути, като се правят 4 повторения на интервалите.

Ден 14

Бягане (15 минути минимум)

ТРЕТА СЕДМИЦА

Ден 15

Почивка

Ден 16

Бягане (20 минути минимум)

Ден 17

Интервално ходене и бягане: 6 минути бързо ходене, 2 минута бягане. Общото време е 24 минути, като се правят 3 повторения на интервалите.

Редактор: Костадин Йочев

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлНовиниСпорт и туризъмХранене при...Социални грижиИсторияНормативни актовеПсихологияДиетиАлт. медицинаРецептиТестовеБотаникаЛеченияКалкулаториПроизводители