Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети 3 безценни съвета за трениращите в домашни условия

3 безценни съвета за трениращите в домашни условия

3 безценни съвета за трениращите в домашни условия - изображение

Домашните тренировки могат да бъдат много удобни за заетите жени, но те крият и някои предизвикателства, тъй като много неща могат да ви разсеят. Може би ви се е случвало да започнете да тренирате и да се наложи да обърнете внимание на вашето дете за някакви негови нужди. Всички разсейващи елементи лесно могат да отнемат мислите ви от тренировката, а така се губи ефективността й. Също така, много вероятно е да се наложи да съкратите времето за работа, а много лесно се намира и извинение за пропускане на тренировъчен ден.

Този „феномен“ е доста разпространен, едва ли има някой, който обича да поддържа форма в домашни условия и да не му е било отвличано вниманието с нещо, различно от упражненията. Ето защо ще ви дам 3 съвета, за да останете фокусирани, докато натоварвате тялото си.

Отстранете елементите, които ви разсейват

Разсейването е навсякъде, особено когато сте в уюта на собствения си дом. Независимо дали става дума за членове на семейството ви, домашни любимци, телефон, компютър, много са нещата, които могат да отнемат от вниманието ви. Ако спрете да сгъвате прането в средата на тренировката, не отговаряте на съобщенията във Viber и другите подобни дейности, вие няма да я саботирате. Най-доброто нещо, което можете да направите е си определите някакво време, в което да се отдадете изцяло на упражненията. Всички останали неща могат да почакат. Лично аз често тренирам вкъщи, поради натоварения ми график. Правя рано сутрин, докато всички все още спят. Ставам в 5,30 ч., приключвам до около 7 часа, вземам си душ и отивам на работа. За мнозина от вас това ще ви се стори убийствено, но често след работа ми се налага да свърша някои задачи и затова съм си намерил моето време за тренировки, в което никой и нищо не ме разсейва.

Създайте своя собствена „фитнес зона“

Забавлявайте се и създайте свое собствено кътче за тренировки, което да ви зарежда с положителна енергия и да ви мотивира да тренирате още по-усилено. Например, поставете снимки на любимите ви звезди от света на фитнеса и бодибилдинга, както е в повечето зали. В това няма нищо случайно, когато гледате хората, на които се възхищавате и искате да имате като техните тела, мозъка ви започва да ви кара на подсъзнателно ниво да работите здраво и така мотивацията ви е на лице. Няма значение с колко оборудване разполагате, можете да си създадете хубаво кътче, което да ви привлича да тренирате.

Изключете телефона си

Мобилният ви телефон може би е най-силно разсейващото нещо. Колкото и да ви е трудно, научете се да изолирате телефона си, докато сте ангажирани с тренировката си. Той ще ви изкушава да си направите селфи докато тренирате, да го пуснете в социалните мрежи и цялото това време е загубено и пречи на прогреса ви. Затова, направете си услуга, изключете телефона си!

По статията работи: Костадин Йочев

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиСоциални грижиЛайфстайлСнимкиПсихологияРецептиДиетиЛюбопитноНовиниХранене при...