Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Отслабване 4 лесни упражнения за намаляване на мазнините в гърба и страничната част на торса

4 лесни упражнения за намаляване на мазнините в гърба и страничната част на торса

4 лесни упражнения за намаляване на мазнините в гърба и страничната част на торса - изображение

Мазнините в гърба и в страничната част на торса са доста неестетични. Има хора, които са генетично предразположени да трупат мастни запаси именно в тази част на тялото и на редакционната ни поща получихме доста запитвания за тренировки, с които да се изчистят тези неприятни мазнини.

В случай, че не разполагате с фитнес зала в близост до дома ви, или пък нямате възможността да посещавате такава, какви са вашите възможности да постигнете добри резултати? Всъщност, имате варианти, като един от тях ще ви покажа точно в този материал – 4 лесни упражнения за намаляване на мазнините в гърба, като ви препоръчвам да ги изпълнявате по няколко пъти седмично. Ето ги и тях:

1 Навеждане към земята

Застанете изправени, със събрани крака и се наведете напред, изпъвайки ръце към пода, като се стремите да не завъртате коленете си! Хванете палците на краката ви (или глезените) с ръце и се придърпайте още по-надолу, докато издишвате! Задръжте за момент, след което вдишайте и се изправете! Повторете тази процедура 10-15 пъти!

2 Странични наклони

Тук е добре да използвате дъмбел или друга тежест (ако не разполагате с фитнес тежести, можете да вземете туба за вода). Така натоварването на мускулите ще бъде по-добро и ефикасно. Вземете тежестта в едната си ръка, а другата ръка поставете на тила си! Разтворете краката си на широчината на раменете и от тази позиция се наклонете странично, спускайки дъмбела надолу! След това бавно се наклонете на другата страна, без да се засилвате и използвате инерцията, вместо силата на мускулите си! Движенията трябва да са къси, не е нужно да правите големи амплитуди на наклоните. Изпълнете по 15-20 наклона с едната ръка, след което повторете и с другата!

3 Поза лък

Легнете по корем, свийте коленете си назад и нагоре и хванете горната част на ходилата си с ръцете! Придърпайте ги, така че тялото ви да се изпъне като лък, след се отпуснете до началната ви позиция по корем! Повтаряйте влизането и излизането от позата в рамките на 1 минута!

4 Поза скакалец

Легнете по корем с лице надолу, вдишайте и изпънете ръцете назад с длани сочещи към тавана! Издишайте и повдигнете едновременно главата, гърдите и краката от пода, колкото е възможно по-високо! Стремете се ребрата ви също да са отделени от пода! Само корема и таза лежат на земята и носят тежестта на тялото. Стегнете седалищните си мускули и изпънете бедрата! Дръжте двата крака напълно обтегнати, докосващи се в бедрата, коленете и глезените! Ръцете са изпънати назад, за да се активират гръбните мускули в горната част на гърба, а поддържане на краката вдигнати включва и мускулите в кръста. Задържайте се в тази горна позиция за по 3-5 секунди, след което се отпуснете на земята, преди да преминете към следващото повдигане! Направете 10-15 повторения! 

Модели: Мира Дживанмукти - Йога Студио Ахимса и Елиза Трайкова
Редактор: Костадин Йочев

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлЛюбопитноСоциални грижиЗдравни съветиЗаболявания (МКБ)НовиниАлт. медицинаЛеченияДиетиСнимкиПсихологияХранене при...ИсторияТестовеРецептиБотаникаКалкулаториПроизводители