Начало Спорт 5 бързи и лесни начини за горене на мазнини бързо и без диети

5 бързи и лесни начини за горене на мазнини бързо и без диети

5 бързи и лесни начини за горене на мазнини бързо и без диети - изображение

Защо това е така? Много просто: типичните диети ограничават калориите ви и това кара метаболизма ви да се забави, а той е „калорийната пещ“, на която се дължи дългосрочната загуба на тегло. Преминаването на диета изпраща сигнал на тялото ви, че са настъпили времена на глад (в исторически план, организмът на хората се е пригодил към дълги периоди на глад) и то забавя метаболизма, за да задържи съществуващата енергия, под формата на мазнини, за по-дълго време.

Но кое е по-лошото при диетите, които продължават по-дълго време? Вие ще започнете да изгаряте мускулната си тъкан, която е изградена от белтъчини и така ще дадете предимство на мазнините в телесния си състав. По този начин ще забавите още повече метаболизма, тъй като само мускулите са активна тъкан, която гори калории, а мазнините ще продължат да нарастват като процентно съдържание.

Затова, какво е необходимо да направите, за да отслабнете и да задържите резултатите за много дълго време, без така наречените диети? Направени са изследвания, които сочат пътя към бързата и лесна загуба на килограми, но от мазнини, а не от мускули. Ето и опорните точки:

Мускулите ускоряват метаболизма

Просто е, метаболизмът е скоростта, с която вашите тела изгарят енергията от хранителните калории. Дори като тийнейджъри да сте били слаби, за това има логично обяснение и то е, че тогава тялото ви е било един бушуващ от хормони ад за изгаряне на всички калории. След двадесетата ви година, метаболизмът се забавя с по 2% на всеки 10 години, а енергията, която остава неоползотворена се превръща в мазнини.

Мускулите са няколко пъти по-метаболитно активни от мазнините и това означава, че колкото повече мускулна тъкан имате, толкова повече калории ще изразходвате. А когато активирате тази тъкан чрез тренировки, изгарянето става многократно по-силно и то може да продължи и до 24 часа след физическото натоварване.

Извлечете най-доброто от сутрините

Проучване на медицинския факултет към университета в Масачузетс показва, че хората, които пропускат закуската, са 4,5 пъти по-склонни към затлъстяване, в сравнение със закусващите. От медицинския център към университета в Питсбърг стигат още по-далече в изследванията, като установяват, че без закуска, метаболизмът може да се забави с до 10%.

Затова заложете на закуската! Препоръчително е тя да се състои от протеини и здравословни мазнини като яйца, кисело мляко, прясно мляко, фъстъчено масло. Колкото повече протеини приемете на закуска, толкова по-заситени ще се чувствате през останалата част на деня.

Подгответе пътя си към отслабването

Хората са изградени от над 60% вода, така че трябва да пиете много от нея. Но тук ще говорим за троянските коне. През последните близо 30 години, без да се усещаме, ние удвоихме броя на калориите от напитки, като те са средно 450 на ден. Защо ли? Защото вече все по-малко се пие вода и се залага на пълните със захар „натурални“ сокове и газирани напитки.

Запомнете едно нещо – напитките със захар са своеобразни течни мазнини. Премахнете ги от храненето си и ще направите огромна крачка към изчистването на нежеланите и ненужни телесни мазнини.

Спрете да се подвеждате от опаковките

Да, това е доказано, опаковките много лесно могат да ви подведат, а това най-силно се забелязва при децата. Дори при тях се случва да заявят, че дадена храна, която е в опаковка с техен любим анимационен герой е по-вкусна от същата храна, но в обикновена опаковка. До там стига тази заблуда. А кои храни са толкова шарени? Полуфабрикатите и тези с много захар в състава си. А плодовете не идват в такива опаковки и не са толкова атрактивни.

Пазете се от пакетирани храни с грабващи ви надписи като „естествен“, „без консерванти“, „без мазнини“, „без ГМО“, „здравословен избор“ и „диетично“, а състава им, с изключение на първите 3-4 неща, ви звучи като на изгубен древен език и е по-дълъг от „Война и мир“. Заложете на естествени храни, получени от природата и в прясно състояние.

По-малките чинии = на по-малък корем

Нашето и следващото поколение ставаме жертва на съдовете, в които се храним или по-скоро на техните размери, а те стават все по-големи. Колкото по-голяма е чинията, толкова повече слагаме в нея и съответно приемаме повече калории. Малко са онези, които слагат гурме порция в голяма чиния, просто умът ни е така устроен. Така, че по-добре си купете по-малки като размери сервизи за хранене и ще редуцирате значително килограмите си.

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпортЛюбопитноДиетиСнимкиХранене при...Здравни съветиЛайфстайлРецептиПсихологияНовиниСоциални грижиАлт. медицинаИсторияТестовеБотаникаЛеченияКалкулаториПроизводители