Начало Спорт Спортна медицина Спортни добавки Подпомагащи метаболизма 5 съвета за извличане на максимума от вашия фет бърнър

5 съвета за извличане на максимума от вашия фет бърнър

5 съвета за извличане на максимума от вашия фет бърнър - изображение

Когато трениращите започнат да чистят натрупаните мазнини, те променят начина си на хранене, повишават кардиото и включват различни видове фет бърнъри в техните програми. Да, фет бърнърите могат да бъдат много полезни за постигане на по-добър мускулен релеф, но много от използващите ги гледат на тях като на вълшебното хапче, което само ще стопи мазнините.

Тези хранителни добавки помагат за подобряване на ефектите от диетата и тренировките, но не и да ги заменят. Затова, преди да си купите фет бърнър, първо трябва да се уверите, че вие наистина тренирате достатъчно оптимално, че хранителния ви режим е добър, че спите добре, наблягате на правилното възстановяване и се добре хидратирани!

Ако вие сте решили да инвестирате във фет бърнър, най-добре е да знаете как да извлечете максимума от него! Следват пет от нещата, които трябва да запомните, за да получите търсените от вас високи резултати.

Пийте достатъчно вода

Водата е от съществено значение за способността на организма да губи излишната мазнина, а дехидратацията може да бъде основен инхибитор на отслабването.

Водата не само потиска апетита, но също така помага в обмяната и усвояването на веществата. Трябва да споменем, че повечето фет бърнъри влияят по два начина на тялото, при които те имат нужда от водата. Първо, те повишават метаболизма, като за повечето хора означава, че те ще започнат да се потят повече. Повишеното изпотяване очевидно налага да се приемат повече течности, особено по време на тренировката. На второ място, някои от съставките на фет бърнърите имат диуретичен ефект, което означава, че ще изхвърляте значителни количества течности. Ако не пиете много вода, вие ще се дехидратирате и ще забавите метаболизма си, с което ще саботирате работата на приетата добавка за изгаряне на мазнините.

Изчистете вашето хранене

На всеки фет бърнър пише, че най-добре работи с подходящ хранителен режим, но все още има хора, които си мислят, че закупеният от тях е способен да противодейства на всички неправилни избори на храна, които те правят.

Приемът на фет бърнър без правилен хранителен режим си е рецепта за провал и огромна загуба на пари, тъй като на повечето от опаковките ясно пише, че продуктът работи, в съчетание с диета и тренировки.

Фокусирайте се върху качеството на храните и нутриентите в тях. Например, 25 грама въглехидрати от сладък картоф ще осигурят много повече хранителни вещества за тялото, в сравнение със същото количество торта или бял хляб. Фибрите в сладките картофи ще ви помогнат да си набавите и допълнителни витамини, минерали и антиоксиданти, с което ще се подобри цялостното ви здраве.

Когато тялото не получава богати на хранителни вещества и по-гъсти храни, то задейства един рефлекс, при който започва да ви се ядат сладки, солени или мазни храни. Гъстите храни ще ви гарантират, че вие няма да изпитвате жесток глад, когато се опитвате да останете в калориен дефицит.

Добавете кардио тренировки

Силовите тренировки с тежести са в основата на всяка загуба на тегло, но добавянето на кардиото ще ви донесе много предимства. Този тип тренировки, особено с ниска интензивност на гладно сутрин, помага много за изгаряне на мазнините. Много са споровете за кардиото на гладно, но съм виждал много хора, които постигат добри резултати и по мое мнение, то работи.

Кардиото също така допринася за по-лесното постигане на калориен дефицит, с което то балансира работата с тежести. Най-добре изпълнявайте тази тренировка или сутрин на гладно, или след силова тренировка, или в дните, когато не правите интензивно силово натоварване. Комбинацията на тренировки с ниска интензивност, с такива с висока интензивност, е най-добрият начин за промяна на състава на тялото.

Спете достатъчно

Много малко хора знаят, че сънят може да окаже голямо влияние на способностите на организма да отслабне. Дори и най-силният фет бърнър на света няма да ви помогне, ако спите само по 4-5 часа на денонощие.

Хроничното недоспиване може да доведе до повишаване на нивата на кортизол и до намаляване на тестостерона, с което определено ще сложи спирачка на усилията ви за отслабване. Сънят също така е необходим за растежа на мускулите и възстановяването им, а също и за създаване на балансирана хормонална среда. Изследванията дори показват, че недоспиването повишава нивата на телесни мазнини. В действителност, само за няколко дни лишаване от достатъчно сън, се стига до неспособност на тялото да реагира адекватно на инсулина и това обикновено води до съхраняване на мазнините.

Друга причина, поради която лишаването от сън може да извади от релси вашите усилия е, че така се получава смущения в секрецията на хормоните на глада грелин и лептин. Грелинът подава сигнал на мозъка ви, че е време за ядене. Когато не получавате достатъчно сън се секретира повече грелин, което ще ви накара да ядете повече от обикновеното. Лептинът е на противоположната страна. Той дава сигнал за наяждане, но когато не е в нормални количества, той ще ви кара да ядете повече, тъй като вие няма да разбирате, че в действителност вие сте вече преяли.

За да ви стресна още повече, намаляването на съня води до понижаване на активността на челния лоб на мозъка, който взема решенията как да се разпределят и контролират импулсите. С други думи, вие няма да сте способни да вземате бързи и адекватни на ситуациите решения.

Затова спете по 8 часа на денонощие, а ако не можете, поне добавяйте по 15-20 минутна дрямка веднъж през деня, за да помогнете на тялото си да се възстановява!

Сменяйте фет бърнърите и правете цикли

Когато става дума за фет бърнъри, редовното им сменяне е от ключово значение. С течение на времето, тялото става доста по-нечувствително към някои от съставките и като резултат ще престане да реагира адекватно на тях.

Освен това, прекомерното използване на един и същ фет бърнър, особено ако в него има много силни стимуланти, може да доведе до повишаване нивата на кортизол, тъй като хроничното задържане на високи стойности може да попречи или да забави загубата на мазнини.

Кортизолът също така води до разграждане на мускулната тъкан и увеличава съхраняването на мазнини, особено когато сте на по-ниски калории. За да се избегне всичко това, просто правете цикли с фет бърнърите. Не ползвайте постоянно тези добавки, а например заложете на почивка на половина на времето, в което вземате фет бърнърите. Например, 4 седмици прием и 2 седмици почивка.

Фет бърнърите могат да ви помогнат в усилията за отслабване, но в никакъв случай не трябва да чакате само на тях. Трябва да имате добре структурирана диета, здравословен начин на живот и редовни тренировки, за да бъдете в играта. Преди да хвърлите трудно спечелените си пари, преценете дали сте готови да спазвате тези три неща. Ако тренирате достатъчно усърдно, пиете достатъчно вода, храните се правилно и имате по 8 часа сън, фет бърнърите наистина ще са ви от полза и ще дадат много силен тласък на вашите усилия за отслабване. 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиРецептиПсихологияНовиниЛюбопитноДиетиСоциални грижиХранене при...Тестове