Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети 6 съвета за изваждане на коремните плочки на показ

6 съвета за изваждане на коремните плочки на показ

6 съвета за изваждане на коремните плочки на показ - изображение

Днес ще се фокусираме върху една много любима на повечето от нас тема, а именно: „Как да получим видими плочки на корема?“ Всеки ден, хиляди хора си задават точно този въпрос. Ето и моите 6 съвета, които ще ви помогнат да постигнете вашата цел:

Съвет №1: Тренирайте корема както всяка друга мускулна група в тялото ви!

Много често съм чувал въпроси от рода на: „Всеки ден ли трябва да тренирам корема, за да се покажат плочките ми?“ Това е абсурдно, всеки ден ли тренирате за крака или за ръце? Мускулите в коремната област не се различават по нищо от останалите и имат нужда от почивка за възстановяване. Достатъчно е да ги тренирате по 2 до 3 пъти седмично, с 2-3 упражнения и 4-5 серии от всяко.

Съвет №2: Смесвайте и съчетавайте коремните упражнения!

Можете да използвате следните 7 упражнения, като в различните тренировки използвате по 3 от тях, в разнообразни комбинации.

Съвет №3: Използвайте пълния обхват на движенията

Ако искате по-дълги мускули на корема, за да изглеждате по-женствени, а не плочки като блокчета, трябва да правите пълно разпъване и разтягане на торса, така че да „запалите“ всички мускулни фибри в сърцевината на тялото, които отговарят за свиването.

Съвет №4: Фокусирайте се върху връзката между мозъка и мускулите!

Задайте си въпроса: „Къде чувствам най-силно натоварването?“ Много е лесно за голяма част от останалите мускули в тялото да се включат в изпълнението на коремните преси, подпомагайки тези в коремната област, като това най-силно се отнася до бедрените сгъвачи. Когато изпълнявате упражнения за корем, трябва да се съсредоточите изцяло върху работата на правия коремен мускул, долната част на корема и косите коремни мускули и се стремете да не им помагате с останалите мускули на тялото!

Съвет №5: Издишайте целия въздух от дробовете си при всяко повторение

Ако усещате болка при това действие, значи правите нещата правилно. Дори бих ви препоръчал, след издишането да задържите този вакуум от 3 до 5 секунди, за да ангажирате всички мускули в коремната стена.

Съвет №6: Пийте много вода и намалете до минимум всички храни, които водят до подуване на корема

Това включва захар, изкуствени подсладители, сода, хранително-вкусова гума, прекалено много натрий и подправки, а също и алкохола. Ако имате проблеми с отказа си от някои от тези хранителни продукти, поставете си малки цели всяка седмица, с намаляване на дозите им, докато за вас стане по-лесно да се лишавате от тях! След като започнете да виждате положителните промени в тялото си, тогава за вас ще бъде много по-лесно тотално да забравите за вредните храни.

Не забравяйте, че корема се прави основно в кухнята, с малка помощ от тренировките!

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноВидеоЛайфстайлДиетиПсихологияРецептиСоциални грижиХранене при...Новини