Начало Спорт Влез във форма Профилактични и лечебни упражнения 7 минутна домашна тренировка срещу висока кръвна захар

7 минутна домашна тренировка срещу висока кръвна захар

7 минутна домашна тренировка срещу висока кръвна захар - изображение

 

Изследванията показват, че кратките тренировки с висока интензивност са способни много бързо да понижат нивата на кръвна захар при хората с диабет тип 2, предоставяйки им още едно решение на проблема при заболелите.

Наскоро проведено проучване доказа, че 30 минути високо интензивни интервални тренировки на седмица са способни да понижат нивата на кръвна захар в продължение на 24 часа след натоварването, пиковите стойности след хранене и в същото време да повишат митохондрийния капацитет на скелетната мускулатура, който е един от маркерите на метаболитното здраве.

Научете как да останете във форма и да предотвратите затлъстяването и инсулиновата резистентност с тази 7 минутна домашна тренировка. Упражненията не са трудни за изпълнение и няма да отнемат много от безценното ви време.

Тренировката

СнимкаУпражнениеПочивка
 Джъмпинг

Джак

30 секунди
 

Поза „Седене на стол“

с опора на стена 

30 секунди
 Лицеви опори 30 секунди
 Коремни преси 30 секунди
 

Степ ъп (качване)

върху стол  

30 секунди
 Клекове 30 секунди
 Почивка 1 минута  
 

Кофички на стол 

30 секунди
 Планк 30 секунди
 

Бягане на място с високо

вдигнати колене 

30 секунди
 Напади 30 секунди
 

Лицеви опори със

завъртане на торса 

30 секунди
 Страничен мост 30 секунди

Можете да повтаряте тези упражнения в рамките на 7 минути, колкото пъти успеете. За най-добри резултати, препоръчвам ви да изпълнявате тренировката 3 дни в седмицата, ако имате възможност, по 3-4 пъти дневно.


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиНовиниДиетиЛюбопитноИнтервютаХранене при...ЛеченияБотаникаИзследванияАлт. медицинаИсторияКлинични пътекиСоциални грижиЛайфстайлСнимкиПатологияВидеоАнкетиХрани и ястияТестовеОрганизацииПсихологияЗдравни проблемиСпециалистиПроизводители