Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети 8 лесни начина за увеличаване на изгарянето на мазнините в тялото

8 лесни начина за увеличаване на изгарянето на мазнините в тялото

8 лесни начина за увеличаване на изгарянето на мазнините в тялото - изображение

Търсите начини да изгаряте повече калории и да увеличите топенето на мазнините в тялото? Нека ви покажа кои са десетте най-прости и работещи неща, които ще ви помогнат в процеса на отслабване за лятото!

Да, като цяло отслабването не е толкова лесно, но ако следвате нашите съвети, вие ще улесните значително нещата.

Съвети за бързо отслабване

Ако искате да отслабнете по-бързо, трябва да увеличите метаболизма си. Това ще ви помогне да свалите килограмите по най-безопасния начин. Нека видим какво може да се направи по въпроса:

1 Сутрешни тренировки

Ставайте само 15 минути по-рано сутринта и правете кратки високоинтензивни интервални тренировки, за да ускорите метаболизма и да подобрите настроението си за целия ден! Няма нужда от много сложни упражнения, заложете на стандартните като лицеви опори, клекове, коремни преси, планк, напади или високи подскоци. За 10-15 минути всяка сутрин, вие ще забързате обмяната на веществата в тялото си значително. Можете да разгледате и от нашите предложения за бързи тренировки.

2 Повишете сърдечния ритъм

Опитайте се около 10 пъти през деня да откриете начини за повишаване на сърдечния ви ритъм над обичайния ви, като го задържите по-висок за около минута! Това ще ви помогне по-добре да снабдявате мозъка, сърцето, мускулите и другите органи с кислород. Наред с това, вие ще повишите с до 250 изгорените калории в рамките на деня.

Например, можете да правите ходещи напади, когато се разхождате в дома си или пък, докато гледате телевизия, по време на рекламните блокове да изпълнявате клекове със собственото си тегло. Изкачването на стълби също е много добър вариант. Можете да откриете възможност за забързване на пулса си навсякъде.

3 Стойте в по-хладна стая

За повечето жени това звучи като филм на ужасите, знам го личен опит ;) Нали колкото е по-топло, повече ще се потите и ще отслабвате? Това не е точно така, тъй като потенето е просто изхвърляне на вода от тялото, чиято цел е да охлади кожата. В действителност, когато стоите в по-хладна стая, тялото ви ще започне да разбива мастните клетки, за да ги използва за енергия, която да повиши температурата му и така вие ще горите реално с до 40% повече калории, отколкото ако сте в топла стая.

4 Дъвчете дъвка

Ако се почувствате гладни между отделните ви хранения, дъвчете дъвка! Тя ще ви помогне да притъпите чувството за глад, ще изгорите и известно количество калории, а освен това, ще консумирате по-малко храна в следващото ви хранене.

5 Притеснете се за още малко натоварване

Ако сте си задали да направите например 8 повторения, но чувствате, че имате сила, не спирайте, направете още 2-3 допълнителни повторения. Когато бягате и сте си задали крайна точка, но при достигането й чувствате, че имате още въздух, продължете!

Тези допълнителни пробягани метри, повторения или серии ще увеличат изгарянето на мазнините с още 20%. Ако вашата тренировка е била предназначена за изгаряне на 600 калории, вие ще ги направите 700 и то само още малко допълнително влагане.

6 Фокусирайте се върху краката

Краката са доста голяма мускулна група и може да ви помогне да постигнете бързо поставените си цели. Как? Клековете с тежестта на тялото, за 5 минути изгарят около 72 калории, в зависимост от теглото ви, а за същото време, бицепс сгъването с щанга успява да ви изгори 36 калории (отново това е приблизителна стойност, в зависимост от използваната тежест).

Както виждате, упражнението за крака е използвало два пъти повече от вашите калорийни запаси. Затова и винаги ви препоръчвам да правите базовите многоставни упражнения, които включват и краката, тъй като вие удвоявате ползите от тренировката си.

7 Излизайте от зоната си на комфорт

Това не се отнася само до използването на по-трудни упражнения и по-големи тежести в тренировката ви. Дори елементарни неща като например да гледате телевизия седнали на пода, вместо на дивана, ще ви помогне да горите повече калории. Това е така, защото тялото ви не се отпуска толкова добре, а е поставено под леко напрежение, което е достатъчно за увеличено горене на калории.

8 Не забравяйте да се движите

Ако работите в офис, вие може би забелязвате колко бързо лети времето, когато сте концентрирани върху задачите си. Използвайте по 10 минути на всеки час за ставане от стола и изпълнение на различни разтягащи упражнения. Така ще избегнете сковаването на тялото ви и ще ви помогне да се чувствате по-добре и ще изгорите допълнителни калории.

Тези съвети може би ви се струват елементарни, но малките стъпки ще ви изведат към целта ви, не големите скокове.

Автор: Костадин Йочев

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛюбопитноДиетиСнимкиХранене при...Алт. медицинаЗдравни съветиЛайфстайлРецептиПсихологияНовиниСоциални грижиФизиологияИзследванияКлинични пътекиБотаникаСпециалистиЗаведенияЛеченияИсторияТестовеПроизводителиКалкулатори