Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Тонус и бодър дух Бавни упражнения за стройни и красиви крака

Бавни упражнения за стройни и красиви крака

Бавни упражнения за стройни и красиви крака - изображение

Може да ви звучи невероятно, но съществува програма за жени с бавни упражнения, като резултатите от нея стават видими още в рамките на една седмица. Тя е насочена към извайването на стройни и красиви крака.

Упражненията

Клякане с придържане към бравата на вратата

Засягани мускулни групи: прасци, квадрицепси (предна част на бедрата) и седалищни мускули

Настройте таймерът на 100 секунди. Застанете с лице към тясната страна на отворената врата, като тя остава между краката ви. Поставете табуретка или стол точно зад вас. Хванете се за бравата, ръцете са изпънати и започнете да клякате бавно, броейки до 10. Когато седалището ви докосне табуретката направете пауза (не сядайте върху нея). След това отново бройте бавно до 10 и за това време се изправете до изходна позиция. Повторенията са в рамките на 100-те секунди.

Повдигане на крака, докато лежите на една страна

Засягани мускулни групи: Седалищни мускули и външна част на бедрата

Отново настройте таймерът за 100 секунди. Легнете на дясната си страна, подпрете главата си с ръка и изправете краката си. Свийте десния си крак и поставете лявата си ръка на пода за опора. Бройте бавно до 10, като през това време вдигате левият си крак до достигане на около 80 градуса спрямо земята. Стегнете бедрото и дупето и останете за кратко в това положение. След това бройте отново до 10, сваляйки крака. Повторете до изтичане на 100-те секунди, след което се обърнете на лявата страна и направете същите движения.

Сгъване на крака с утежнение

Засягани мускулни групи: прасци и задна част на бедрата

Прикрепете към глезените си 0,5-килограмова тежест, след което се наведете напред и сложете ръцете си на седалката на стол или пейка, които са пред вас. Започнете са свивате крака си бавно, като целта ви е да доближите глезена си възможно най-близо до дупето, като самото движение да е в рамките на 10 секунди. Спрете за секунда, като трябва да усетите натоварване в сухожилията на коляното и подбедрицата. Повторете в рамките на 100 секунди, след което сменете краката.

Повдигане на пръсти

Засягани мускулни групи: прасци

Застанете с лице към стената, като краката са поставени на широчината на раменете. Поставете навита кърпа под петите си, след което подпрете длани върху стената за опора. Бавно бройте до 10, като през това време се вдигате на пръсти. Спрете в горна позиция и задръжте за секунда. След това започнете отново да броите до 10, като слизате надолу. Спрете тогава, когато усетите докосването на кърпата. Повторете движението в рамките на 100 секунди.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиАлт. медицинаРецептиСнимкиПсихологияХранене при...БотаникаЛеченияАнкетиВидеоТестовеСпециалистиНовиниДиетиЗаболявания (МКБ)Производители