Начало Спорт Спортна енциклопедия Спортни съоръжения Спортни дестинации и маршрути Българските спортни планини

Българските спортни планини

Българските спортни планини - изображение

Българските планини са не само красиви, те са един неизчерпаем източник на спортни емоции и не говоря само за зимата. Още с настъпването на пролетта, можем да сменим ските и сноуборда с... какво ли не. Обичам планината и през зимата и през топлите месеци. Особено през топлите, тогава всичко става цветно, природата рисува своята вълшебна картина. Тук ще ви дам няколко любими мои планински спортни занимания, като със сигурност всеки от вас ще открие по нещо подходящо за себе си.

Преходи, планинско бягане и хайкинг

Нашите планини са осеяни с мрежа от пътеки, които чакат да ги проучите. Много от тях са маркирани и са подходящи и за по-начинаещите планинари, като със сигурност ще преминете по красиви дървени мостчета, извисени над ромолящите потоци. В планината, тренировката върви ръка за ръка с красивите гледки, така че си носете и фотоапарат, с който да ги запечатате.

Ако правите по-дълъг преход, би било доста грубо, ако не сте подготвили заготовките за барбекю ;) Само внимавайте с огъня, след като приключите го изгасете добре, за да пазите планината!

Спускане с каяк

Нашите планини са доста богати на води, така че можете да практикувате спускане с каяк. Особена тръпка предизвикват по-бързите потоци, а ако искате една спокойна разходка с лодката, заложете на високопланинските ни язовири!

Планинско колоездене

Освен вело парка в Боровец, планините ни са изключително подходящи за практикуването на този спорт. Сред тях има както с по-заоблени терени за крос кънтри, така и със стръмни скатове за екстремното спускане. Едва ли ще има любител на маунтинбайкинга, който да остане разочарован от българските планини.

Пара и делтапланеризъм

Стара планина е изключително подходяща за практикуването на тези атрактивни въздушни спортове. Над Сопот редовно могат да се видят ентусиасти с делта планери и пара планери, като гледката отгоре към южна и северна България, както и към Балкана са уникални.

Не чакайте повече, а намерете вашата мотивация и спортувайте в нашите планини, обикнете ги и те ще ви дадат страхотни емоции, които няма да забравите.

Автор: Костадин Йочев

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСпорт и туризъмЛюбопитноЛайфстайлСнимкиФизиологияНовиниОрганизацииЗдравни съветиОбразованиеВидеоХранене при...ИнтервютаСоциални грижиПсихологияЗаведенияДиетиАнкетиТестовеСпециалистиНормативни актовеПроизводителиРецептиЛеченияБотаника