Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Как да живеете с партньор, който не тренира

Как да живеете с партньор, който не тренира

Как да живеете с партньор, който не тренира - изображение

Това не е необичайно явление – единият от партньорите в двойката да тренира усилено, а другият да не обича спорта. Как се съжителства в такъв случай? Със сигурност има неща, които трябва да се обсъдят, тъй като не рядко единият от партньорите започва да тренира, преобразява себе си, а другият се чувства пренебрегнат, за сметка на фитнес залата или пък чувства, че самочувствието му е смачкано... В такива двойки се стига и до раздели, именно поради тази причина. За да не станете част от тази статистика, вижте няколко съвета, с които ще ви помогнем да съжителствате с вашия не особено ентусиазиран от тренировките партньор!

Не е нужно да споделяте всичките си интереси

Само защото вие обичате да се поддържате в перфектна форма или просто обичате да спортувате за по-добро здраве, това не означава, че вашия партньор (съпруг, съпруга) трябва да го прави. Най-голям е шокът, когато вие до този момент не сте били толкова активни и изведнъж сте се запалили по фитнеса и сте успели да свалите значително количество мазнини от себе си. Вкъщи става непоносимо, тъй като включването на посещението на тренировъчната зала в дневния ви план изглежда като откраднато време от вашия партньор и у него се появява известна доза ревност.

Ако сте се опитали да накарате и съпруга(съпругата) си да идва с вас, но не сте успели, не карайте партньора си да се чувства като излишен и на него да му се налага да се бори с вашето хоби за миг внимание. Отдавайте им нужното внимание, а също така ги оставете да практикуват собственото си хоби и не ги карайте да се чувстват виновни за това. Все пак всеки си има свои любими неща за правене, така че не задължавайте партньора си да споделя вашите задължително!

Придържайте се към програмата си

Много често, когато вашият партньор не тренира и не спазва хранителен режим, той се храни с много противопоказни на вашия режим храни, които обаче са много вкусни и изкусителни. Понякога, всичко това е нарочно, с цел да ви компроментира и да ви въздейства на психиката. Не се поддавайте, вървете си по вашия път и не се отклонявайте от него, ако искате да постигнете зададените в главата ви цели!

Никога не критикувайте партньора си за неговия вид

Това, че вие сега изглеждате добре, а вашия партньор е с леко наднормено тегло, не е причина да го критикувате. Когато сте се влюбили в него, може би той пак е изглеждал по този начин, а вие не сте били запалени по фитнеса тогава?!? Сега, когато сте постигнали по-красива фигура, това е защото вие така виждате нещата за себе си, не започвайте да проявявате излишна критичност към най-близкия ви човек! Изборът как да изглежда е негов и вашето хоби не бива да става повод за излишно напрежение.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиСпортПсихологияРецептиДиетиЛюбопитноСоциални грижиНовиниХранене при...