Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Как да използвате „дизайнерското мислене“ за постигане на вашите фитнес цели

Как да използвате „дизайнерското мислене“ за постигане на вашите фитнес цели

Как да използвате „дизайнерското мислене“ за постигане на вашите фитнес цели - изображение

Много често начинаещите трениращи имат нереални представи как се случват нещата и си поставят неизпълними цели, които трябва да постигнат за кратко време. От тук се получават и разочарованията, след което следва демотивация и много скоро тренировките се спират, тъй като се считат за непотребни, защото не са донесли желаните резултати. В моята практика, почти 90% от влизащите за пръв път в тренировъчната зала си поставят нереални цели. В действителност, те не са чак толкова неизпълними, но не и за кратък период.

Следейки основните тенденции в тренировките, попаднах на една нова философия, която се нарича „дизайнерско мислене към тренировъчните програми“. Нейната идея е, чрез идентифициране на проблема, който се опитвате да коригирате в тялото си, да се погледне по-задълбочено към неговите причини и да се открие по-творческо решение за отстраняването му. Така ще бъде избегнато отчаянието и демотивацията и трениращият ще продължи да се занимава със спорта в продължение на години, вместо да се откаже още след първия месец.

Понякога, зад привидните неща се крият истинските причини. Например, успели сте в рамките на 1 година да свалите 10 килограма или определен процент телесни мазнини, което ви кара да се гордеете със себе си. Ако погледнете по-глобално на нещата, ще откриете вероятно, че нещата не са толкова фокусирани върху тялото. По-скоро изречението няма да свърши до „Исках да отслабна 10 килограма и успях.“, а ще звучи като „ Исках да отслабна 10 килограма и успях, защото така се покачи самочувствието ми или пък защото така имам повече енергия за да правя нещата, които обичам.“ И така, вие сами откривате, че всъщност целите да имате повече енергия за обичаните от вас неща. След това, няма да се ограничавате само в тренировки и диети, а ще започнете да правите обичаните от вас неща, ще бъдете по-активни и така, неусетно, ще продължите да постигате по-красиво тяло, без дори да го осъзнавате.

Често срещан мотив за отслабване е желанието за засилване на самочувствието и дизайнерското мислене може да ви помогне за всичко това. Всичко е много просто, ако се сетите за него. Не е достатъчно да тренирате един час, само защото се чувствате виновни, че сте изяли 1 шоколад. Наказанията не са решение. Не мислете по този начин! Важно е да правите всичко това за удоволствие и така постигането на целите ще бъде по-лесно. Постепенно ще започнете да превръщате всичко в навици, а краткосрочните цели ще се превърнат в дългосрочни. Ако мислите по-скоро за истинските цели, каквато е философията на дизайнерското мислене, вие ще се чувствате много по-добре и ще избягвате лошите навици и неправилните неща, които ви откъсват и отдалечават от целите ви.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЛюбопитноНовиниЗдравни съветиСпортХранене при...Снимки