Начало Спорт Спортна енциклопедия Известни спортисти Силови спортове Кевин Леврон – културизъм

Кевин Леврон – културизъм

Кевин Леврон – културизъм - изображение

Кевин Марк Леврон (роден на 16 юли 1965 година) е бивш американски бодибилдър, музикант, актьор и собственик на фитнес клуб. Той е един от най-добрите културисти на 90-те години, идол на младите билдери и „Некоронованият крал на Мистър Олимпия“. Според мнозина, Кевин е най-великият културист, който така и не печели най-големия бодибилдинг конкурс, завършвайки втори през 1992, 1995, 2000 и 2002 година. За последно се е изявявал на състезание през 2004 година, но все още не се е отказал официално от спорта. През следващите години, той остава встрани от интензивните тренировки, като физиката му значително спада, но след 25 март 2013 година отново започва да тренира, и макар навлизащ в 50-те си години, той отново започва да напомня за себе си. Само за 8 седмици, Леврон качва 18 килограма мускулна маса (на sport.framar.bg/тренировъчна-програма-и-хранителен-режим-на-кевин-леврон можете да видите тренировъчната му програма). Кевин заявява, че това не се дължи на използване на различни видове допинг, като той доказва това с тест за анаболни стероиди, маскиращи агенти, кленбутерол и епитестостерон. Освен това невероятно трупане на мускулна маса, легендата на световния културизъм намалява процента на телесните си мазнини от 14 на 6%, отново без никакви химически субстанции. Всеки, който се занимава с фитнес и бодибилдинг знае, че дори и с такива препарати, това постижение е невероятно.

Биография на Кевин Леврон

Роден е на 16 юли 1965 година, като баща му е италианец, а майка му – афроамериканка. Той е най-малкият от шестте деца в семейството, а освен професионалното му занимаване с културизъм, Кевин е актьор и музикант. Първата зала, в която бъдещата звезда започва да посещава е в Линдикъм, щата Мериленд. Печели първото си състезание в категория до 86 килограма, а общо в кариерата си има 22 победи като професионалист. Най-ценни са титлите от Арнолд Класик през 1994 и `96 година, а най-големите според него разочарования са вторите места на Мистър Олимпия, тъй като е бил само на крачка от върха и дори много от специалистите казват, че е бил сериозно ощетен и четирите пъти.

Леврон е добре известен със своя противоположен подход, какъвто е използван и от повечето културисти в неговата епоха. Той поддържа теглото си през месеците преди състезания със 7-9 килограма по-ниско, а малко преди надпреварит, започва да приема повече калории и да тренира интензивно. Именно това е разликата с днешните културисти, които са по-тежки и в подготвителните етапи свалят килограми.

Кевин Леврон има и свой собствен блог, в който описва своите тренировки, начин на хранене, предоставя съвети и своите философски виждания по широк кръг от теми. След като през 2013 година той отново започна интензивни подготовки и има желание през 2014 година той отново да бъде на състезателния подиум.

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСпорт и туризъмСнимкиЛюбопитно