Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Най-добрите 14 упражнения, които ще ви оставят млади за по-дълго време

Най-добрите 14 упражнения, които ще ви оставят млади за по-дълго време

Най-добрите 14 упражнения, които ще ви оставят млади за по-дълго време - изображение

Професори по психологически науки направиха проучване по отношение на това, дали има начин да се забавят процесите на стареене на нервните и мозъчните клетки, като целта е била да се открие начин да се забави дименцията в по-късна възраст. Те са открили, че вдигането на тежести е най-добрият начин за постигане на целите на тяхното изследване.

Силовата тренировка намалява стареенето на клетките на тялото и осигуряват мускулна маса, която отнема повече време за разпадането й. Освен това, те забавят в пъти стареенето на клетките и намаляват рисковете от сърдечно-съдови заболявания, рак и диабет тип 2. Накратко: вие ще се радвате на живота дълго след пенсионирането си.

Учените са открили кои са най-добрите упражнения, изследвайки колко те активизират нервните клетки, а ето и обобщението им:

Щангистко изтласкване

80% невронна активизация

Ще се почувствате по-млади: това движение стимулира връзките между нервите в гръбначния стълб.

Обръщане на щанга

80% невронна активизация

Ще се почувствате по-свежи: това упражнение има също толкова висок резултат, както горното; нервната стимулация от него води до изпъване на кожата и анти-ейджинг ефект.

Спринт

75% невронна активизация

Повишава бързината ви: Спринтовете са като спусък за невронна активизация от главата до петите, което води до забързване на реакциите, както на мускулите, така и на нервните тъкани.

Мъртва тяга

75% невронна активизация

Оставате по-силни: Забавете стареенето с това упражнение за цялото тяло, с което мускулната дистрофия настъпва много по-късно.

Щангистко изхвърляне

75% невронна активизация

Мислите по-бързо: Това страхотно упражнение създава усложняване на мозъчно-мускулните връзки, чрез създаване на нови нервни клетки.

Люлка с пудовка с вдигане на тежестта над главата

70% невронна активизация

Изграждане на по-големи размери на мускулите: Чрез включването на всеки 7 от 10 неврона, това упражнение поддържа всички крайници в работна кондиция, което води до нарастване обема на мускулите.

Скок от напад

70% невронна активизация

Изграждане на сила и по-висок отскок: С това упражнение активирате невроните към бързо съкращаващите се мускули, с което изграждате сила, която е неподвластна на годините.

Бутане на натоварена шейна

70% невронна активизация

Ставате по-издръжливи: Мускулите отговарят на съпротивлението бързо. Това предизвикателно упражнение забавя умората.

Удари с тежък чук върху гума

70% невронна активизация

Подобряване на кондицията: С това упражнение се натоварват белите дробове, които стават много по-разширени и така имат по-голям капацитет с напредване на годините.

Удряне на медицинска топка в земята с две ръце

70% невронна активизация

Повишаване на гъвкавостта на мускулите: Край на схванатите крайници. Ударите с медицинска топка в земята „запалват“ 2/3 от невроните.

Напади

40% невронна активизация

Повишаване на стабилността: Едностранните упражнения (с една ръка или на един крак) засягат невроните, които са отговорни за баланса на тялото.

Високи скокове със свиване на колене към гърдите

40% невронна активизация

Намаляване на телесните мазнини: По-голямата ангажираност на краката е ключът към по-тънка талия. Упражнението ще ви спаси от свързаното с остаряването напълняване.

Трицепс екстензии

35% невронна активизация

Повишаване на подвижността:  Не толкова силово упражнение, но много полезно. То повишава потенциала за по-свободни движения на ставите на ръцете.

Бицепс сгъване

20% невронна активизация

Повишаване на егото: Упражнението не впечатлява с въздействието си върху нервните клетки, но пък когато сте по тениска, ръцете ви ще изглеждат много добре. След всичко това, суетата ще ви подмлади или поне ще ви кара да се чувствате по-млади.

Още по темата:

3.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноБотаникаИсторияНовиниФизиологияПсихологияСнимкиСоциални грижиАлт. медицинаАнкетиЛеченияТестовеВидеоСпециалистиХранене при...ПроизводителиХрани и ястия