Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Най-популярните митове за коремната преса, в които трябва да спрете да вярвате

Най-популярните митове за коремната преса, в които трябва да спрете да вярвате

Най-популярните митове за коремната преса, в които трябва да спрете да вярвате - изображение

Плочките. Не, не тези в банята, а тези, които всеки трениращ иска да види добре оформени върху корема си. Коремната преса е нещо много красиво и изключително силно желано, но ако не знаете как да подходите към постигането й, със сигурност ще се сблъскате с големи трудности. Във фитнес средите витаят и много митове за коремната преса, голяма част от които са тотално погрешни и само могат да ви попречат да постигнете желаните резултати. Спрете да вярвате в тях, за да подобрите вашите постижения! Нека видим кои са най-често разпространяваните митове за коремната преса:

Мит №1: Коремните преси ще доведат до показването на плочките

Може би това е най-голямото недоразумение във фитнес средите. Истината е, че коремните преси се изгражда страхотна сила в средната част на тялото, а също така и мускулна маса, но няма да се получи релефът, който търсите.

Мит №2: Нисковъглехидратната диета е задължителна

Нисковъглехидратната диета не е от съществено значение за изграждане на коремните мускули. Въглехидратите са нужни, за да дадат нужната енергия, за да направите тренировката си по-ефективно. Има разлика между бързите въглехидрати, които водят до трупане на мазнини в тялото и бавните, като пълнозърнести хляб и макаронени изделия, овесени ядки, плодове и зеленчуци, които осигуряват много енергия, без толкова висок от напълняване.

Мит №3: Големият обем от кардио тренировки са необходими, за да се видят резултатите

Тренировъчните програми с много дълги кардио сесии със сигурност са чудесен начин за изграждане на солидна издръжливост. Това няма нищо общо с релефната коремна преса. Многото кардио може да изгори мазнините в тялото ви, но няма да помогне за изваждането на плочките, ако не правите силови тренировки, с които да сте ги развили.

Мит №4: Упражненията са всичко, което ви трябва

Хората вярват, че усилените тренировки правят, толкова по-вероятно е да се получи релеф на корема им. Истината е, че упражненията са важни, но по-важното за изваждането на плочките е диетата.

Мит №5: Всеки може да притежава релефна коремна преса

За да имате добре оформена коремна преса, вие трябва да вложите упорита работа, отдаденост на тренировъчната ви програма, да спазвате строга диета. Но това не е всичко. Тъжната реалност е, че генетиката също играе много важна роля за това дали ще получите лесно или трудно плочки, дали те ще са добре и правилно оформени, дали ще са изпъкнали и т.н. Това не означава, че може да нямате шанс да се видите с изразена коремна преса, просто няма гаранция, че ще изглеждат като Лазар Ангелов например.

Най-сигурният начин за изваждане на плочките е правилния хранителен режим, тъй като с понижаване на процента на мазнините в тялото ще получите по-релефна мускулатура. Така, че следете какво хапвате и работете усърдно в тренировъчната зала, а формата на плочките си зависи от вашия ген.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлПсихологияЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиВидеоДиети