Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Напади с вдигната над главата щанга с широк захват

Напади с вдигната над главата щанга с широк захват

Напади с вдигната над главата щанга с широк захват - изображение

Търсите прост начин за промяна на тялото си? Нападите с вдигната над главата щанга с широк захват е упражнението, което може да обхване толкова мускулни групи, колкото никое друго упражнение не е способно да направи. Добавете го към програмата си за долна част или за цялото ви тяло и за кратко време вие ще започнете да виждате как се променяте в желаната посока!

Ползите от упражнението

Очевидно е, че краката се натоварват силно при нападите с вдигната над главата щанга, но те не са единствената част на тялото, която бива тренирана. При движението се включват раменете, ръцете, горната част на гърба и коремната област. Ако може да обобщим, движението е изключително подходящо за изграждане на мускули и изгаряне на много калории.

Начин на изпълнение

  1. Хванете щангата така, че разстоянието на ръцете ви да бъде 2 пъти по-широко от това на раменете ви, вдигнете я над главата така, че ръцете ви да са добре изпънати. Застанете в разкрачен стоеж, като единият крак е пред другия на разстояние от 60 до 90 сантиметра.

  2. Поддържайте торса си в изправено положение и започнете напада, докато предното ви коляно образува ъгъл от 90 градуса, а задното почти докосва пода. Долната част на предния крак трябва да бъде перпендикулярна на пода.

  3. Направете пауза, след което се върнете в изходна позиция възможно най-бързо. Направете 6-8 повторения, след което сменете позицията на краката. Сериите са 2-3.

Моят съвет

Включете нападите с вдигната над главата щанга с широк захват в началото на тренировката ви, докато все още тялото ви е изпълнено с енергия. Ако щангата ви изглежда прекалено тежка и ви смущава, тогава започнете в началото с дъмбели, докато свикнете с упражнението.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиНовиниДиетиАлт. медицинаИзследванияЛайфстайлКлинични пътекиВидеоХранене при...ИнтервютаФизиологияИсторияЛеченияПсихологияОрганизацииНормативни актовеБотаника