Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми За мускулна маса Тежка тренировка за крака за напреднали

Тежка тренировка за крака за напреднали

Тежка тренировка за крака за напреднали - изображение

Днешната ще ви покажа една от най-тежките тренировки за крака, които някога съм опитвал. Ако тренирате усилено, никога не забравяйте движенията за долната част на тялото, тъй като за красиво изглеждащо тяло, съразмерността е от решаващо значение. Сигурен съм, че сте виждали перфектно развита горна част при някой от трениращите във вашата зала, а краката им изглеждат като „пилешки бутчета“.

Тренировката за крака е може би най-интензивното занимание през седмицата, като според мен това е и основната причина, някой от вас да я пропускат. Но, ако искате да бъдете вземани на сериозно от останалите трениращи, започнете работата за краката възможно най-скоро.

Мускулите в долната част на тялото са свикнали да действат през целия ден, тъй като през голямата част вие сте в движение. Затова, за да можете да развиете краката си, вие трябва да тренирате по-интензивно и с по-големи тежести. Само така ще можете да стресирате мускулните влакна, които веднага ще започнат да нарастват.

Тази тренировка е само за по-опитните бодибилдъри!!! Някой начинаещи също могат да я опитат, но само с малки тежести, тъй като рискът от контузии при неправилна преценка е много голям, затова съм длъжен да ви предупредя.

Тежка тренировъчна програма за крака

Започнете с добра предварителна загрявка. Направете няколко минути тичане на пътека, след което преминете към няколко серии класически клекове с щанга, като в първите използвайте дори само лоста. След като почувствате, че сте готови, преминете към същинската тренировка за крака:

УпражненияСерииПовторения
Класически клекове с щанга48-12
Ходене с напади с дъмбели320 (по 10 за всеки крак)
Лег преси310-12
Разгъване на бедрата от седеж312-15
Сгъване на бедрата от лег312-15
Повдигане на пръсти с щанга на раменете410
Калф преси310

 

Не забравяйте да направите стречинг след приключването. Вашата тренировка няма да бъде завършена, ако не сте прекарали поне 10 минути в разтягане на упражняваните мускули на краката.

Ползи от тренировката

  • Увеличава се силата на цялото ви тяло

  • Увеличава се гъвкавостта ви

  • Кляканията помагат на свободния тестостерон да се насочи към мускулите, като по този начин помагате на всички мускулни групи да растат

  • Това е най-добрият начин за изгаряне на мазнини

  • Силните крака помагат за много други упражнения

  • Тялото ви ще изглежда хармонично развито

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиКлинични пътекиХранене при...НовиниЛайфстайлАлт. медицинаИнтервютаДиетиЗаболявания (МКБ)ФизиологияИзследванияОрганизацииНормативни актовеПсихологияЛеченияИсторияПроизводителиБотаника