Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Тичайте без слушалки – това е по-добрият начин

Тичайте без слушалки – това е по-добрият начин

Тичайте без слушалки – това е по-добрият начин - изображение

Бягането е една от най-добрите кардио тренировки, но едва ли има някой, който да твърди, че то е приятно занимание, понеже не е лесно. Ето защо мнозина залагат любимия си плейлист, слагат слушалките и така времето за тичането минава по-лесно и неусетно и забравяте за болките в мускулите. Може би ще се изненадате от моите думи, но отказът от тях е най-доброто решение, което сте правили след тренировките. Вижте някои от причините за това!

Тичане без слушалки – причини за решението

Ще получите по-голямо спокойствие и време без телефона

В по-голямата си част, бегачите използват като източник на музика своя телефон. Ако се откажете от музиката и оставите телефона си вкъщи, тогава ще имате време само за вас, в което освен за физиката, ще се погрижите и за психиката си, след като няма да бъдете безпокоени за щяло и нещяло. Ще можете да се фокусирате върху самото тичане, без да получавате сигнали за нови съобщения, поща и други. Истинско и неподправено забавление.

Можете да спасите живота си

Много по-добре е да чувате звуците около вас, просто за собствената ви безопасност. Ако не тичате на затворена писта, тогава е добре да чувате дали около вас минават автомобили, велосипедисти и други участници в движението, за да не се случи неприятен сблъсък.

Ако тренирате за състезание, свиквайте без слушалките

Хубаво е да слушате музика и да синхронизирате бягането си с нейния ритъм, но по време на състезание няма да имате тази възможност, а това със сигурност ще се отрази негативно на постигнатия резултат, тъй като вие ще свикнете да се движите точно по скоростта на музиката. Без нейната помощ, вие ще се чувствате изгубени в стъпката на бягането и трудно ще се ориентирате. Затова свиквайте без тази „помощник“.

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноЛайфстайлСпортНовиниСпорт и туризъмХранене при...