Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Тонус и бодър дух Тренировка за дълголетие

Тренировка за дълголетие

Тренировка за дълголетие - изображение

Да бъдете вечно млади, да не остарявате и да живеете вечно, дали това е просто мечта или реалистична цел? Може би по малко и от двете. Все още безсмъртието не е измислено как да бъде постигнато и всеки остарява в крайна сметка, но днешните жени са по-педантични относно своето здраве и са по-информирани. Те знаят, че когато живеят здравословно и са по-активни, това ще се отрази на тяхното дълголетие, здраве и ще се чувстват по-добре.

Едва ли е нужно да ви доказвам, че грижата за себе си и редовните тренировки са единственият истински извор на младостта.

Науката на дълголетието

Ползите от упражненията срещу остаряването са изследвани от учени от Бригам и от лекари в болницата за жени в Бостън. Те стигат до извода, че физическата активност и пряко свързана с дълголетието. Правят се различни опити, с които се цели да се види дали количеството на тренировките влияе пряко на допълнителните години живот, които човек може да си „подари“. Установено е, че тези, които тренират редовно имат по-голям шанс да доживеят до 90-годишна възраст. Освен това, активната група от изследваните има по-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания и болести с хроничен характер.

Упражненията са ключови

Диетите, както ги наричат жените, а аз не харесвам това определение, а предпочитам да им казвам план за здравословно хранене, ще ви помогнат да останете по-слаби и младолики, но те сами по себе си не са достатъчни за дългосрочна загуба на тегло. Трябва да се тренира и то редовно.

В изследване, проведено в една кампания срещу затлъстяването, участниците се разделят на две групи, като едната прави диета плюс тренировки, докато другата е само на диета. След 6 месеца, при двете групи се получава отслабване, но при първата загубата на тегло е почти двойно по-голяма от втората.

Това доказва, че можете да накарате тялото си да отслабне, като промените храната си и ограничите хлаба, захарта и другите прости въглехидрати, залагайки на храни богати на белтъчини, здравословни въглехидрати като кафяв ориз, зелени листни зеленчуци и сладки картофи, и пиете много вода. Но говорейки за красиво оформяне на фигурата, тренировките са задължителен елемент, като така ще увеличите силата си и ще се изчистите от мазнини за сметка на чистата мускулатура, което е последната щипка подправка за дълголетието.

Това е така, защото колкото по-чиста мускулатура имате, толкова повече мазнини ще изгаряте, дори и в покой. Стегнатото тяло кара метаболизма ви да работи, а така се изразходват калории и вие ще изглеждате по-слаби, по-млади и красиви.

Ето и тренировката, която ще ви помогне да постигнете дълголетие. Тя с се прилага в понеделник, сряда и петък. Движете се бързо, почивайте по 1 минута между сериите и самите упражненията!

УПРАЖНЕНИЕ

СЕРИИ

ПОВТОРЕНИЯ

Вдигане на дъмбели на наклонена лежанка

3

10

Флайс с дъмбели на наклонена лежанка

3

10

Раменни преси с дъмбели от седеж

3

10

Странично разтваряне на ръце с дъмбели

3

10

Обратен флайс с дъмбели на наклонена лежанка (с лице към дъската)

3

10

Придърпване на горен скрипец с широк хват

3

10

Гребане от седеж на долен скрипец

3

10

Бицепс сгъване от седеж на наклонена лежанка

3

10

Кофички с ръце върху ръба на лежанка

3

10

Клек на един крак

3

10

Качване върху кутия с дъмбели в ръце

3

10 за всеки крак

Бедрено разгъване на машина

3

10 за всеки крак

Повдигане на дъмбели с изпънати ръце пред тялото от седеж

3

10

Калф преси от стоеж

3

10

Бедрено сгъване на машина

3

10

 Текст: Костадин Йочев

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлЛюбопитноНовиниЗдравни съветиСнимкиАлт. медицинаИсторияБотаникаХранене при...