Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети 5 правила за плосък корем

5 правила за плосък корем

5 правила за плосък корем - изображение

Реалността е разочароваща, тренирате доста усилено, но все така продължавате да нямате онзи красив плосък корем, за който винаги сте си мечтали. За ваше щастие, аз ще ви разкрия как да постигнете желаните резултати с тези 5 правила плосък корем, които са супер ефективни и са доста по-лесни за спазване отколкото познатите ви упражнения.

Правило №1: Атакувайте скритите мускули в коремната област

Коремните преси главно са насочени към повърхностните муски, така че те не са най-ефективният начин за постигане на перфектна коремна мускулатура. Един интересен факт: За да се изгори половин килограм мазнини, според изследванията трябва да се направят 250 000 коремни преси. Това са 100 коремни преси всеки ден в продължение на 7 години!!! Вече се отказахте, нали?

Вместо към обичайните мускули на корема, трябва да се насочите към страничните коси коремни мускули, тези около гръбначния стълб и вътрешните странични мускули. Тяхното укрепване и заздравяване води до издърпване на корема настрани и вие вече ще имате това, което толкова много желаете – плосък корем. Ефектът е същия, както при стягане на връзките на корсета. При почти 80% от жените, да не казвам, че и при почти 50% от мъжете, тези мускули са недоразвити, а още по-лошото е, че не се знаят упражненията, с които тази грешка да се поправи.

Упражненията показани тук са насочени именно към тези „скрити“ мускули. Наблегнете на тях.

Правило №2: Започнете да работите за задните си части

Да, добре сте прочели... Корема и задните ви части са партньори в това престъпление за жалост. Това е така, защото когато прекарвате дълго време в седнало положение, сухожилията и мускулите в седалището започват да се отпускат, като се получава дисбаланс с предната част на тялото. По-силните предни мускули издърпват седалището напред, при което се извива гръбначния стълб и избутва корема напред. Така дори сравнително плоския корем изглежда издут. Това означава, че за да премахнете този недостатък, вие трябва да работите и за седалището си.

Повдигането на свит в коляното крак от полумост и повдигане на таза от полумост с изпънат крак (и двете упражнения са обяснени подробно и допълнени със снимка във връзката посочена по-горе) ще стегнат седалищните ви мускули.

Правило №3: Хранете се правилно

Вие не можете да видите коремните си мускули, когато те са „погребани“ под слой мазнина. „Изкопайте“ ги, като следвате моите препоръки за здравословно хранене!

Увеличете приема на протеини и намалете въглехидратите, за да се понижи количеството на мазнини около коремната ви област. Изследванията показват, че приемът на равни количества протеини и въглехидрати води до цялостно топене на излишните мазнини.

Откажете се от прекаленото приемане на захар, тъй като това ви носи около 325 празни калории всеки ден, които не ви дават енергия, но допринасят за затлъстяването. Освен това, всички захари увеличават производството на инсулин, който забавя вашия метаболизъм.

Не се страхувайте от мазнините. Изследванията показват, че диетите съдържащи повече от 50% мазнини са също толкова ефективни за отслабването, колкото и тези, с ниско съдържание на мазнини. Консумирайте храни, богати на мононенаситени мазнини, като маслини, ядки и авокадо. Можете да се спрете и на храни, съдържащи наситени мазнини като сирене, мляко и масло, но в умерени количества.

Откажете се от подуващите корема храни и напитки, защото без значение колко малко мазнини имате и колко стегнати са мускулите ви, когато сте подути, коремът ви няма да изглежда плосък и красив. Газираните напитки и много от варивата като боб, леща и други, са препоръчителни за ограничаване в менюто ви. Приемът на натрий също трябва да бъде сведен под 2000 милиграма на ден, за да се избегне задържането на вода (заради приема на големи количества сол, повечето от нас получават почти 5000 милиграма натрий всеки ден).

Правило №4: Избягвайте стреса

Постоянно живота ни предлага огромен брой задачи за решаване и много от тях са с повишена трудност. Стресът от всичко това увеличава производството на хормона кортизол, който насърчава складирането на мазнини в тялото и особено в корема. Според изследванията, коремът е четири пъти по-склонен да трупа мазнини заради кортизола, отколкото всяка друга част. Ето защо трябва стресът да бъде ограничен. Например, може да се почива по малко на всеки 90 минути работа, за да се пренастрои тялото и да успее да си поеме въздух.

Другата връзка между мазнините в корема и стресът е консумацията на много вредни храни, когато човек е поставен под напрежение. Няма да отречете, че всеки от вас си има шоколад или някаква друга любима храна, към която прибягва когато започне да се изнервя. Едно добро решение е, дори да имате такива храни, те да бъдат поставени далеч от вас. Така ще трябва да ставате, за да си вземате от тях. Доказано е, че така се намалява консумацията със седем пъти.

Правило №5: Тренирайте корема максимум по 3 дни в седмицата

Ежедневните тренировки няма да повишат скоростта за постигане на резултатите. Мускулите имат нужда от време за възстановяване, в противен случай, при претоварване те започват да се разграждат. Спазвайте и броя предписани повторения и сериите. Много от трениращите правят коремните упражнения след основната тренировка. Обърнете този режим на трениране и след загряването веднага преминете към коремните упражнения. Така мускулите ви няма да са преуморени и ще могат много по-пълноценно да участват в използваните от вас движения.

Още по темата:

4.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиетиВидео