Начало Спорт Влез във форма Йога и Пилатес 5 успокояващи йога пози за лесен старт на есента

5 успокояващи йога пози за лесен старт на есента

5 успокояващи йога пози за лесен старт на есента - изображение

Ранното събуждане, натоварените дни, бързането за изпълняване на графиците, връщането към ежедневната рутина след летните почивки и смяната на сезоните водят до трудна адаптация, независимо дали сте на 8 или на 60 години.

Тук ще намерите 5 йога пози, които ще ви помогнат да кажете „Сбогом!“ на лятото с по-малко стрес и да отговорите на предизвикателството на есента:

Проблем: Отново на училище => Решение: Поза Баласана (Ембрион)

balasana

Тази поза е изключително подходяща за учащите, тъй като гръбнакът е поставен под формата, в която човек е застанал докато е в утробата. Така се получава един вид успокоение, отърсване от стреса и чувство за топлина и комфорт. Главата може да се постави върху мека възглавница или постелка за йога, което също помага за успокояване на ума и фокусиране върху предната част на мозъка, която отговаря за когнитивното мислене.

Проблем: Ранно събуждане => Решение: Поза Вирабхадрасана І (Войн І)

poza-voyn

Позата е енергизираща и създаваща силна връзка със земята. Вдигнете ръце нагоре с насочени длани една към друга. От тук, направете напад напред и задръжте. Това е начинът да кажете чрез вашето тяло: „Да есен, аз съм готов/а за теб.“

Проблем: По-малко слънце и малко забавления => Решение: Поза Врикшасана (Дърво)

poza-darvo

Дървото е кралят на балансиращите позиции. „Вятърът на промяната“ духа много силно през есента, затова трябва да се научите да бъдете устойчиви като дърветата. Застанете на левия си крак, свийте десния, като поставите ходилото му странично върху бедрото на левия. Съберете ръцете си пред гърди както при молитва и задръжте възможно най-дълго.

Проблем: Връщане на фокуса върху задълженията => Решение: Поза Утката Конасана (Богиня)

utkata-unasana

Тя е едновременно свързваща със земята и енергизираща поза. Стабилизира талията и разпуска мускулите и сухожилията. Застанете с разтворени на 2 пъти широчината на раменете крака и клекнете възможно най-ниско. Дръжте ходилата си насочени настрани. Поставете ръцете си като за молитва пред гърдите и задръжте за 30-60 секунди.

Проблем: Връщане шума и суетата => Решение: Поза Пашчимотасана (Навеждане напред от седеж с изпънати крака)

paschimotasana

Седнете на пода с изпънати крака, изпуснете въздуха и се наведете напред, хващайки ходилата. Вътрешните органи са компресирани, което помага за стимулиране на симпатиковата нервна система. По време на прехода между лятото и есента се променя ритъма, срещат се нови хора, но не за забавление, а по-скоро за нови бизнеси и отговорности. Тази поза предлага решения срещу всички тях.

Още по темата:

4.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитноЗдравни съветиСпорт и туризъмНовиниАлт. медицинаИнтервютаЗаведенияЛеченияБотаника