Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Функционални тренировки STEEL тренировъчни програми

STEEL тренировъчни програми

STEEL тренировъчни програми - изображение

Steel е една от революционните тренировъчни програми, които тепърва навлизат в България, но набират все повече почитатели. Системата е създадена от аржентинеца Фернандо Горини, тренировките са с продължителност 60 минути и съчетават движения от бойните спортове и специално подбрана музика, която задава ритъма. Тази динамична компилация развива мускулите в ръцете, гърба, гърдите, краката, корема и резултатите от всичко това се виждат много бързо.

STEEL тренировъчните програми са разделени в 3 разновидности, а именно STEEL COMBAT, STEEL TRAINING и STEEL TONIC. Ето и малко подробности за всяка една от тях:

STEEL COMBAT

Загрявката тук е специално създадена, за да помогне на трениращите да усетят темпото и да изпълнят упражненията правилно. В нея основно се подготвят ръцете и гърба, след което започва и по-изискващата част от тренировката, където се включват и краката. Добавя се определена хореография и музика, която ще задава самия ритъм и така се получава една интензивна сесия за по-бързо изгаряне на калории. STEEL COMBAT има максимално въздействие върху мускулите и метаболизма.


STEEL TRAINING

Тренировъчните класове с използването на лостове с утежнение се превърнаха в много важна секция в новите фитнес тенденции. В този вариант се съчетават тренировки с с тежести и високи дози адреналин, като по този начин трениращите забравят за скуката, която понякога ги наляга във фитнес залите.

STEEL TRAINING не е само програма за работа с тежести, но и кардио тренировка, с което се изпълват всички аспекти на оформянето на тялото. Треньорът вмъква стратегически различни елементи, с което се създава едно балансирано натоварване и възстановяване, за да могат работещите под неговото наставничество да развият максималния си капацитет. Нещо повече, в сегмента „Силово зареждане“ тежестите постепенно се увеличават, а самата тренировка става все по-интензивна, с което се постигат невероятни резултати за много кратко време.

Предимства и ползи при STEEL TRAINING

 1. Подобрява мускулния тонус

 2. Принуждава костите да „търсят“ повече калций и така ги прави по-здрави, предотвратявайки остеопорозата и други костни заболявания

 3. Подобрява координацията

 4. Стимулира сърдечно-съдовата система и подобрява кръвообращението

 5. Увеличава силата и мощта на тялото

 6. Намалява стреса и напрежението, подобрявайки не само физическото, но и психическото здраве на човека

 7. Забавя процесите на стареене и осигурява по-добро качество на живот за трениращите

 8. Стимулира работата на белите дробове и увеличава аеробния им капацитет

 9. Ускорява метаболизма чрез повишено изгаряне на калории и така се стимулира изгарянето на мазнините

STEEL TONIC

Тази групова тренировка има за цел трениращите да избягат от скуката и не е толкова трудна, за да е подходяща за повече хора. Тя е просто, забавно и ефективно решение за усъвършенстване на тялото. Тя е фокусирана предимно върху долната част на тялото, като краката и дупето са поставени под максимално напрежение в рамките на 60-те минути. Тук предизвикателството е върху издръжливостта и способностите ви. Въпреки, че този интензивен, динамичен и забавен клас е насочен към долната част на тялото, ръцете, гърдите и гърба също не остават пренебрегнати.

Предимства и ползи при STEEL TONIC

 1. Подобрява мускулния тонус

 2. Тонизира краката и седалищните мускули, тъй като фокусира интензивността на тренировката върху долната част на тялото

 3. Увеличава аеробната и анаеробната устойчивост

 4. Повишава кардиопулмонарния капацитет

 5. Подобрява позата и координацията на тялото

 6. Подобрява кръвообращението

 7. Орелефява мускулите

 8. Намалява стреса и напрежението, подобрявайки не само физическото, но и психическото здраве на човека

 9. Тренира тялото и ума и усъвършенства нервно-мускулната връзка по един безопасен и забавен начин

Снимка: Steel Twins (Диан и Николай Фурчеви) със Фернандо Горини

Редактор: Костадин Йочев

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпорт