Начало Спорт Спортен дух Спортна мотивация и вдъхновение Брендън Хъмфрис и истинското вдъхновение на параолимпийските игри

Брендън Хъмфрис и истинското вдъхновение на параолимпийските игри

Брендън Хъмфрис и истинското вдъхновение на параолимпийските игри - изображение

Те са вълнуващи, увлекателни, на тях има смях и сълзи. Но за едно момче, те означават много повече и променят живота му завинаги.

Това е 16-годишният Брендън Хъмфрис от Суиндън, който наблюдава с широко отворени очи игрите в Лондон през 2012 година. Той споделя „Беше невероятно, гледах всяка минута от турнира по баскетбол с инвалидни колички.“ Момчето е запалено по този спорт, но параолимпийските игри сякаш преобръщат всичко в него. Те го вдъхновяват, мотивират и го карат да си постави задачата, с усилени тренировки да заслужи мястото си в националния отбор на Великобритания. Той не е далеч от своята мечта, тъй като вече е част от отбора на Северозапада в националното първенство на Острова.

Брендън е роден с непълно затваряне на някои от прешлените на гръбнака, в резултат на спина бифида. На 5-годишна възраст той се запознава с баскетбола с инвалидни колички и от този момент се влюбва в спорта, който му дава огромен тласък и увереност. 

Момчето се присъединява към организацията Суиндън Шок, която има за цел да повиши мотивацията на хора в инвалидни колички. Там Брендън завързва много приятелства и спортът става част от неговия живот. Той очаква с нетърпение всяка седмица, когато неговият отбор по баскетбол с инвалидни столове има мач, но именно параолимпийските игри в Лондон му носят огромната мотивация и са катализатор на промяната у него. След като тимът на Великобритания печели олимпийското злато, това вдъхновява много от младите хора, които са били вече на ръба на отказването.

За Брендън, който мечтае да бъде следващият Тери Байуотър (любимият му играч от отбора на родината му), баскетболът с инвалидни колички е голямата му страст. Лондон 2012 обаче го насърчава да опита и друг спорт – състезания с инвалидни колички. Така, ако Брендън не намери място в националния отбор по баскетбол за игрите в Рио де Жанейро или в Токио, той може да бъде видян да се състезава по пистите редом до Дейвид Уиър. Ние му пожелаваме само успех, независимо към кой спорт ще се насочи той!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортНовиниЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиСпорт и туризъмСоциални грижиСнимкиАнкетиАлт. медицина