Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми За релеф Двойна кръгова тренировка за жени за плосък корем

Двойна кръгова тренировка за жени за плосък корем

Двойна кръгова тренировка за жени за плосък корем - изображение

Омръзна ли ви да се опитвате да постигнете плосък корем, а резултатите да не са такива, каквито ви се иска? На първо място ще ви кажа, че упражненията сами по себе си НЕ могат да ви осигурят мечтания корем и това е научен факт. Мнозина от вас са си втълпили, че ако изпълняват „тонове“ коремни преси, това задължително ще им осигури плоския корем. Резултатите се постигат с много тренировки, но и със стриктно следене на това, с което се храните.

Да, коремните преси са добро упражнение, но изискват прекалено много повторения и освен, че могат да доведат до контузия в кръста, има голяма вероятност просто да ви доскучаят. Ключът към силна коремна преса е използването на набор от упражнения, които са насочени към целия коремно-мускулен корсет, включително страничните, повърхностните и дълбоките коремни мускули.

Именно на това ще заложим в тази женска тренировка за плоско коремче, като няма да забравим за разнообразието и избягването на скуката.

Заредете хронометъра за обратно отброяване за 7 минути и изпълнете упражненията от Кръг 1 колкото можете повече пъти. За всяко упражнение съм задал колко повторения се изпълняват и веднага щом ги завършите, преминавате към следващото. Когато приключите с всички тези упражнения, започвате от първото и така до приключването на зададеното време. След като таймерът отбележи края на 7-те минути, направете почивка от 30 секунди и преминете към Кръг 2 за същото време! Опитайте се да работите възможно най-бързо (спазвайки добрата техника на изпълнение за по-добра ефективност от самата тренировка), за да успеете да направите повече завъртания на упражненията.

КРЪГ 1 - 7 минути
Упражнение Повторения
Въздушен велосипед 40
 Въздушен велосипед
 Планк  30 секунди
 Планк
 Повдигане на изпънати крака от лег  20
 Обратни коремни преси с изпънати крака
 Алпинист  40
 Алпинист
КРЪГ 2 - 7 минути  
 Ножични коремни преси 30
 Ножични коремни преси 
 Жабешки подскоци от позиция за лицеви опори 20
 Жабешки подскоци  
 Двойни коремни преси с гири в ръце 15
  
 Командос планк 20
 Командос планк

Източник: Официална страница на Кайла Итсинес

Редактор: Костадин Йочев

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиДиетиВидео