Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Отслабване Изгорете мазнините бързо с тренировка за пъргавина на плажа

Изгорете мазнините бързо с тренировка за пъргавина на плажа

Изгорете мазнините бързо с тренировка за пъргавина на плажа - изображение

Станете от шезлонга и се раздвижете! Пясъкът може да се окаже един от най-добрите ви приятели, когато става въпрос за изгаряне на излишните мазнини и подобряване на пъргавината на тялото ви. Плъзгащата му и абсорбираща повърхност е нестабилна, което означава, че ще включите много повече мускули, за да поддържате баланс. Освен това, в пясъка краката ви потъват надолу, вместо да ви изтласкват лесно напред, което ще ви накара да работите по-усилено, а така тренировката ви ще стане много по-интензивна.

Тази тренировка за подвижност, повратливост и гъвкавост ще ви помогне да развиете мощ, скорост, координация, баланс и бързина на реакциите. Тялото ви ще работи като едно цяло и всички мускули ще бъдат ангажирани. Също така, в една сесия се изгарят 415 калории, а след нея още няколкостотин, докато тялото ви се опитва да се възстанови.

Затова, не чакайте, а се насочете към плажа, няма какво да губите, освен всъщност излишни мазнини.

Как се изпълнява тренировката?

Ако сте по-начинаещи в този тип интензивни тренировки, тогава се придържайте към ниво на трудност 1, при което съотношението на натоварване и почивка е 1:2, тоест 45 секунди работа, 90 секунди почивка. За по-напредналите целта е работа с ниво на трудност 2, където се работи в съотношение 1:1 с почивките. За първо ниво упражненията се повтарят по 2 пъти, а за второ – 3.

По време на почивката останете активни, разходете се, правете лек джогинг, разклатете крайниците си, за да помогнете на мускулите си да се възстановят по-бързо, изчиствайки метаболитните отпадъци!

Тренировката

Преди да започнете същинското натоварване, загрейте за 5 минути с леко бягане, тичане на място с високо вдигане на коленете, направете няколко клека, странични напади и други. След тренировката се разходете за 5-10 минути, след това направете разтягане на големите мускулни групи!

Ниво 1

Ниво 2

Серии

Работа

Почивка

Серии

Работа

Почивка

Дълъг скок от място
 
 2  45 секунди 90 секунди   3  60 секунди 60 секунди 
Висок скок от място      
 2  45 секунди  90 секунди   3  60 секунди  60 секунди
Прескачане на двуметрова линия на зиг-заг на 1 крак напред до края на линията и назад със смяна на краката 
 2  45 секунди  90 секунди   3  60 секунди  60 секунди

Тичане с високо вдигане на коленете в нарисувана на пясъка стълбица, със стъпване с двата крака във всяко квадратче

 2  45 секунди  90 секунди   3  60 секунди  60 секунди
Прескачане на двуметрова линия странично със стъпване от другата й страна с двата крака, до края на линията и връщане обратно
 2  45 секунди  90 секунди   3  60 секунди  60 секунди
Спринт между 2 линии на 15 метра 1 от друга, с докосване на всяка линия с ръка
2 45 секунди 90 секунди 3 60 секунди 60 секунди

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлНовиниСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиАлт. медицинаДиетиТестовеХранене при...