Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Спортна подготовка Кардио тренировка на бърза боксова круша за мускулна издръжливост

Кардио тренировка на бърза боксова круша за мускулна издръжливост

Кардио тренировка на бърза боксова круша за мускулна издръжливост - изображение

Независимо дали тренирате бокс или просто търсите забавен начин да поддържате формата си, бързата боксова круша е незаменима. Работата с тази малка круша носи много ползи, включително подобряване на координацията око-ръка, рефлексите стават по-бързи, повишава се силата на ръцете, както и издръжливостта на мускулите, а не на последно място, това е една страхотна кардио тренировка. Изобщо не е чудно, че скоростната круша е такъв хит и няма голямо име в бокса, което да не я използва. Първоначалните стъпки ще ви се сторят малко трудни, но когато усетите техниката на изпълнение, вие ще подобрите изключително много скоростта си.

Стъпки

  1. Регулирайте крушата на правилната височина. Коремът (най-дебелата част) на крушата трябва да бъде на нивото на брадичката ви. Мнозина от трениращите поставят крушата прекалено високо, а това води до ненужно разтягане на мускулите и лоша техника на изпълнение.

  2. Застанете в стандартната позиция за работа с бърза круша. Застанете с лице към крушата, с крака разтворени на широчината на раменете. Цялото ви тяло, от краката до главата, трябва да бъде изправено. Вие трябва да сте достатъчно близо до уреда, за да не е нужно да разпъвате ръцете си при достигането му, но достатъчно далече, за да не ви удари по лицето при връщането си.

  3. Дръжте юмруците си на равнището на брадичката или малко по-ниско от нея, като горната част на ръцете е успоредна на пода. Лактите ви са свити на около 90ο.

  4. Започнете да изпълнявате предни кръгови удари. Те са бързи и леки, дори само докосващи най-дебелата част на крушата. Контактната част на ръката е предната част на кокалчетата на юмрука (в идеалния случай това са първото и второто след палеца).

  5. Завъртете удрящият юмрук под почиващият и го върнете в начална позиция с плавно движение, след което повторете с другата ръка. Кръговото движение трябва с малък диаметър, просто едната ръка да успее да премине под другата.

  6. Ако успявате да броите отскачанията на бързата круша, това ще улесни изключително много ритъма ви. След нечетен брой можете да ударите отново, без ударът ви да „увисне“ във въздуха. Ето и пример: след ударът, крушата се удря в задната част на платформата (1), при връщането си тя удря предната част на платформата (2), а след това отново се връща и удря задната част (3). Тогава идва моментът на вашия следващ удар. Когато се работи бързо, вие почти не виждате това движение на крушата, но със сигурност ще го чувате (получава се нещо подобно на играта на тенис на маса, където състезателите се ориентират кога да нанесат удара само по звука на отскачането на топчето от масата).

  7. Можете да изпълнявате по няколко удара с едната ръка, а след това и с другата или пък да редувате удари с двете ръце последователно.

  8. Когато започнете да изпълнявате ударите бързо, тогава ще се наложи да започнете да движите краката си, т.е. да правите леки боксови подскоци, за да улесните работата си с крушата.

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортХранене при...Здравни съветиЛюбопитноЛеченияНовиниАлт. медицинаБотаникаСнимкиЛайфстайлИнтервютаФизиологияИзследванияПсихологияНормативни актовеКлинични пътекиИсторияОрганизации