Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Кардио Най-добрата боксова кардио тренировка за начинаещи

Най-добрата боксова кардио тренировка за начинаещи

Най-добрата боксова кардио тренировка за начинаещи - изображение

Не всички обичат тичането или бързото ходене като част от тяхната кардио тренировка, затова днес ще ви покажа как да вдигнете пулса си за много кратко време и да се възползвате от един от най-любимите ми начини за кондиционна подготовка. Освен това, с нея ще се научите и да се защитавате, ако някога се наложи (не ви го пожелавам, но все пак...).

Триминутните рундове на боксовата круша ще вкарат сърдечния ви ритъм в анаеробната зона и ви обещавам, че ще се потите все едно върху вас се изсипва пороен дъжд. Като бонус от всичко това, вие ще се отърсите от стреса гарантирано и ще забравите за грижите от деня.

Ползи за цялото тяло от боксовата кардио тренировка

Често срещано погрешно схващане е, че боксът натоварва само гърба и раменете, а още от първото опитване на тази тренировка ще усетите, че това не е така и активна роля вземат също така цялата сърцевина на тялото и краката, както и гърдите. Всъщност, по-голямата част от използваната сила идва от долната част на тялото. И въпреки очевидните ползи, новата тренировка може да ви изглежда смущаваща и затова ще ви обясня какво точно трябва да правите, за да не се чувствате неловко и да започнете да летите като пеперуда и да жилите като оса за много кратко време.

Съвети: При изпълнението на крошета, направете крачка към крушата и се стремете да я ударите отстрани! За разлика от правите удари и кросовете, които са насочени към предната част на крушата (или към лицето на противника), крошетата атакуват страничната част на главата и трупа и затова по този начин се работи и на крушата.

Нека преминем и към самата тренировка!

  • 30 секунди: прави удари с лява и дясна ръка, като краката ви са стабилно застанали на едно място и се стремете да удряте по-рязко и силно.

  • 30 секунди: тичане на място с високо вдигане на колене, като отправяте удари в горната част на крушата (ударите са прави и по диагонал нагоре).

  • 30 секунди: прави удари с лява и дясна ръка, докато тичате бързо на място.

  • 30 секунди: клек, кроше с предна ръка, клек, кроше със задна ръка.

  • 30 секунди: ъперкъти с лява и дясна ръка, като краката остават на място и се стремите да използвате по-голяма сила на ударите.

  • 30 секунди: ъперкъти с лява и дясна ръка, движейки се около крушата.

 Автор: Костадин Йочев

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛюбопитноНовиниХранене при...Здравни съветиСпорт и туризъмЛайфстайл