Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Колко време е необходимо, за да се видят резултатите от тренировките?

Колко време е необходимо, за да се видят резултатите от тренировките?

Колко време е необходимо, за да се видят резултатите от тренировките? - изображение

Предполагаме, че независимо от вашите тренировъчни цели, в главата ви изникват два въпроса, а именно "Колко често трябва да тренирам?" и "Колко време ще ми отнеме, за да се получат видими резултати от тренировките ми?"... В тази статия ще се опитам да ви дам няколко насоки, за това как да направите вашето представяне по-ефективно, за да получите по-добри резултати за по-кратко време.

Не е необходимо тренировъчните сесии да бъдат дълги като маратон

Престараването лесно може да се обърне срещу вас. Достатъчни са ви 30 до 45 минути, за да получите оптимален резултат по отношение на растежа на мускулите. След 45-тата минута, нивото на тестостерона започва да се понижава, докато това на кортизола да се покачва, което прави дългите тренировки да имат по-скоро негативен, отколкото положителен ефект. Не винаги повечето е по-добре.

Висока интензивност

Интензивността е ключът към мускулният растеж и към покачването на силата. И тъй като растежа изисква механично и метаболитно натоварване, най-добрият вариант е да заложите на тренировка с висока интензивност, с нисък диапазон на повторенията. Дайте си поне по 48 часа почивка между две високоинтензивни тренировки, за да си гарантирате максимален мускулен растеж!

Увеличавайте натоварванията постепенно

След няколко месеца на тренировки, мускулите ви ще започнат да се чувстват комфортно с новите движения и вие ще трябва да увеличите стимулирането им, чрез добавяне на нови упражнения, повече серии, повече повторения и използване на по-големи тежести. Общото правило е, че колкото повече се увеличава издръжливостта ви, толкова по-често и по-интензивно трябва да тренирате.

С чести и редовни тренировки и коригиране на диетата си, вие ще започнете да виждате първите резултати още след първия месец. Нормално е да усещате подобрение на тялото си с 10% на месец, в рамките на първите 4-6 месеца. След този момент, вие ще трябва да увеличите предизвикателствата, за да продължите това покачване на силата си! От гледна точка на растежа на мускулите, ще са ви необходими най-малко 6 седмици, за да видите първите резултати. Важното е да запазите мотивацията си да тренирате постоянно, тъй като това ще ви направи много по-красиви и здрави.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпортЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиХранене при...Новини