Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Молитва с утежнение на горен скрипец

Молитва с утежнение на горен скрипец

Молитва с утежнение на горен скрипец  - изображение

Коремните преси с утежнение на горен скрипец е едно от най-ефективните упражнения за тази мускулна група. Използването на въже е много по-препоръчително от ръкохватките, най-вече заради голямото удобство, което се получава. Упражнението засяга най-вече горната част на корема, като придава не само обем, но и дълбочина на очертанията.

Начин на изпълнение на коремните преси на корен скрипец

Застанете на колене, с гръб към уреда. Хванете въжето с две ръце и поставете краищата му на нивото на ключиците си. Свийте тялото си до водоравно ниво, задръжте така за момент, след което се изправете до около 75-80°. Избягвайте пълното изправяне, защо така ще дадете почивка на мускулите. Темпото на изпълнение трябва да бъде от бавно до умерено, особено при свиването.

Кога се включва това упражнение в тренировките?

Коремните преси на горен скрипец удрят горната част на правите коремни мускули и трябва да се включат като първо или второ упражнение в тренировката. Ако не се нуждаете от голяма мускулна маса на корема, използвайте малки килограми. Правете по 2-4 серии с по 15-30 повторения. Това упражнение може бъде правено не само в деня за корем, но във всяка тренировка, тъй като както повечето знаете, коремните мускули са най-мързеливите и най-трудно се постига желаното им състояние.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлДиетиВидеоХранене при...ИнтервютаАлт. медицинаНовиниФизиологияИзследванияПсихологияНормативни актовеОрганизацииКлинични пътекиЛеченияИсторияБотаника