Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Лицеви опори на Супермен

Лицеви опори на Супермен

Лицеви опори на Супермен - изображение

Няма съмнение, че конвенционалните упражнения за корем, като коремните преси имат ефект и стягат коремната стена, но те също така натоварват гръбнака, което в дългосрочен план може да доведе до болки в долната част на гърба. Ето защо днес ще ви предложа едно изключително упражнение, което се нарича „Лицеви опори на Супермен“. То не само ще заздрави корема ви, но също така ще ви изгради желязна горна част на тялото, с което ще подобрите постиженията си правене на клекове с щанга и раменни преси.

Стабилизирането на тялото в горна позиция при изпълнението на лицевите опори на Супермен ще ви гарантира, че вие ще ударите много силно правия коремен мускул („плочките“), а също така и страничните такива. Гръбначните стабилизатори също така се включват много добре в това упражнение. Ако имате затруднение при изпълнението, тогава можете да разтворите краката си за по-добра стабилност.

Начина на изпълнение на лицевите опори на Супермен

  1. Легнете с лице към пода, с ръце поставени на около 15 от горната част на главата ви. Краката са изпънати и събрани близо едни до друг.

  2. Натиснете с ръце към пода, докато извивате гърба и корема си така, че торса да се повдигне на 15-30 см. от пода. Ще изглеждате така, сякаш летите като Супермен. Задръжте за около три секунди, след което се спуснете надолу. Направете 3 серии с по 5 повторения

Бърз съвет

За още по-голям ефект за топене на мазнините на корема, включете лицевите опори на Супермен в деня, в който работите за рамене и особено когато включвате раменните преси.

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпорт