Начало Спорт Влез във форма Йога и Пилатес Най-трудните йога пози

Най-трудните йога пози

Най-трудните йога пози - изображение

Йогата е считана за една от най-здравословните и релаксиращи форми на тренировка, като с нея можете не само да укрепите мускулите на тялото си, но също така да увеличите гъвкавостта си и да вкарате баланс в ума и в духа си. Докато някои от позите са подходящи за начинаещите любители на йогата, то има такива, които затрудняват дори и ветераните в това изкуство. Представям ви петте най-трудни позиции според специалистите, но не се притеснявайте, с повече усилия ще можете да ги изпълните!

1 Йога поза Стоящ скорпион върху предмишниците

yoga-poza-skorpion

Тази йога позиция е номер 1 по ред причини. Такива са фокусирането на цялата тежест на тялото върху предмишниците, напрягане на мускулите, прехвърляне на голямата част на тялото над главата. Краката се извиват така, че да изглеждат като опашката на скорпион. Упражнението изисква доста практика, но веднъж усвоено, то чудесно ще се впише в тренировките за изграждане на мускулен тонус и гъвкавост.

2 Йога поза Осемте ъгъла

osmougulna-yoga-poza

Тя силно наподобява лицевите опори, но само в горната част на тялото. Ръцете са поставени на пода, а двата крака се изнасят странично на тялото, като единият преминава над ръката, а другия под нея, преди да се заключат в глезените за по-голяма стабилност. За най-добро изпълнение на позата, първо се поставят стабилно ръцете, след това се свиват леко в лактите и едната ръка се слага между краката, за да се получи правилно позициониране. Поддържайте краката си свити при вдигането им, така ще ви бъде по-лесно и след като се балансирате добре  ги изпънете.

3 Йога поза Лотос при стойка на глава (челна стойка в опора)

variaciya-yoga-poza-lotos

Изглежда ви трудна... това е така, защото наистина е. Тук балансът е от особена важност. Поставете главата си на пода и сложете предмишниците си от двете й страни. Вдигнете краката си нагоре и подпирайки се на лактите и на ръцете запазете баланс. Сега свийте коленете си така, че да кръстосате долната част на краката, а ходилата ви да се подпрат върху срещуположните им бедра (поза лотос).

4 Йога поза Светулка

yoga-poza-svetulka

Това е доста позната форма в йогата. Седнете на пода с изпънати и леко разтворени крака. Поставете ръцете си между тях, като сложите дланите си на пода. Сега повдигнете тялото си от земята, поддържайки краката си изпънати, като се стараете коленете ви да достигнат до горната част на ръцете ви (около зоната на раменете).

5 Йога поза Кран

yoga-poza-kran

Изглежда лесна, но въпреки това има причина, поради която тази поза е включена в списъка. Кранът също е поза, при която се задържате върху ръцете си, подобно на Светулката, но тук краката са свити и насочени назад, а коленете намират опора в зоната на трицепсите. Формата на тялото при изпълнението изглежда така, сякаш се прескача препятствие, но няма прескок и като цяло движение, тъй като Кран е статична позиция.

Посочените пози по-горе са много трудни, но те са най-полезните в изкуството йога. Ако успеете да ги изпълните, вие ще покажете завидно майсторство. Вземете най-доброто от тях още днес!

Още по темата:

5.0, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлСнимкиЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиСпорт и туризъмАлт. медицинаНовиниИнтервютаЗаведенияЛечения