Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Тонус и бодър дух 3 упражнения, които трябва да правите всеки ден

3 упражнения, които трябва да правите всеки ден

3 упражнения, които трябва да правите всеки ден - изображение

Има упражнения, които никога не са изпълнявани достатъчно. Такива са спускането по стена, ротации в раменния пояс и бедрено повдигане на един крак.

Да, необичайни са, но това са упражнения, от които ще получите страхотни ползи и трябва да ги изпълнявате всеки ден.

Защо? Тъй като те помагат да компенсирате натоварванията в определени зони, засягани от дългото заседяване пред компютъра или дори при постоянното привеждане пред мобилния телефон. Тези натоварвания са свързани с лошата стойка, от където се получават болки в раменете, шията и гърба.

А какви са предимствата на следващите три упражнения? Те могат да се изпълняват почти навсякъде, тъй като те се правят само с тежестта на тялото.

Упражнение 1: Спускане по стена

Това упражнение е страхотно за подобряване на позата на тялото. Застанете с точно пред стената и подпрете гърба си на нея! Ръцете ви са свити в лактите и образуват W-образна форма, подпрени на стената стената с длани обърнати напред! Без да движите дланите си, спуснете се надолу, докато ръцете ви останат изпънати над главата, стремейки се  да държите гърба си възможно най-плътно до стената! След това се върнете в начална позиция! Изпълнете 10-15 повторения, по 3 пъти на ден!

Да, може да ви изглежда лесно, но ще видите колко по-добре ще се чувстват раменете и горната част на гърба ви.

Упражнение 2: Бедрено повдигане на един крак от мост

Седенето не само може да доведе до схващания в тялото, но то също така е и опасно за сърдечно-съдовата система и не само. При продължително седене, мускулите в предната част на бедрата се скъсяват и изтъняват, а тези в задната им част и в седалището „забравят“ как да се свиват. Тази комбинация изтласква таза напред, което кара корема ви да изглежда изпъкнал, дори и да нямате много натрупани мазнини в него.

Освен това, така долната част на гърба се поставя под огромен стрес и от там започва болката.

Но с бедрените повдигания на един крак от мост можете да си помогнете и да научите мускулите си как да се свиват правилно отново, а тазът ви ще се върне в естествената си позиция.

Легнете на пода със свити колене и ходила стъпили на земята! Вдигнете дясното си коляно така, че пищяла ви да застане успоредно на пода, като през цялото изпълнение на упражнението, дръжте десния си крак в тази позиция! Повдигнете лявото си бедро, докато застанете в мост, подпирайки се на раменете ви и на ходилото на левия крак. Тялото ви трябва да бъде в една линия от коляното на левия крак, до предната част на раменете! След това се върнете в начална позиция, без да сваляте десния си крак! Направете 5-6 повторения на всеки крак, като се задържате в горна позиция от 3 до 5 секунди, със стегнати седалищни мускули!

Упражнение 3: Ротации в раменния пояс

Това е още едно страхотно упражнение за подобряване на позицията на тялото. Застанете на четири крака, с ръце под раменете, вдигнете лявата си ръка, завъртете раменете си наляво и вдигнете ръката си вертикално нагоре! След това върнете ръката си и я „пъхнете“ под тялото и я изпънете възможно най-силно надясно! Изпълнете по 10 повторения на всяка ръка!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитноЗдравни съветиСоциални грижиАлт. медицинаАнкетиЛеченияТестовеВидеоСпециалисти