Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Планк Джак – върховната комбинация на коремно упражнение с кардио

Планк Джак – върховната комбинация на коремно упражнение с кардио

Планк Джак – върховната комбинация на коремно упражнение с кардио - изображение

Статичният планк е в топ 3 на упражненията за коремната преса, но добавянето на движенията от Джъмпинг Джак с краката го изкачват на изцяло ново ниво. Планк Джак е невероятно кардио упражнение, то повишава сърдечния ритъм, докато работи за горната и долната част на тялото.

Как се изпълнява планк Джак?

  • Застанете в планк, като от позиция за лицеви опори поставите долната част на ръцете си на пода (длани, предмишници и лакти), приблизително успоредни една на друга! Стегнете коремните си мускули и се опитайте да държите тялото си изправено през цялото време, без да спускате таза си надолу или да го вдигате нагоре!

  • От тази начална позиция, леко отскочете и разтворете краката си странично, след това веднага се върнете в начална позиция! Дръжте коремната си преса стегната за максимален ефект!

  • Повтаряйте тези движения в продължение на 1 минута, като се стремите да направите възможно най-много чисти повторения, след което почивайте по 30 секунди!

  • Можете леко да промените упражнението, като вместо да скачате при разтварянето и събирането на краката, просто да ги плъзгате по пода. Това става най-лесно, като изпълнявате упражнението на по-гладка повърхност и с чорапи на краката, вместо маратонки. Така ще получите по-различен стимул на мускулите. Можете да комбинирате двата варианта за още по-добър ефект от движението.

Ползи от планк Джакс

Джъмпинг Джак е страхотно кардио упражнение, а планкът е сред най-добрите начини за изграждане на здрава като скала коремна преса, така че не е изненадващо, че комбинацията между двете упражнения е толкова ефективна, тъй като тя взема най-добрите елементи от тях. Това е едно от упражненията, които можете да използвате в домашните си тренировки, без да се съобразявате с времето навън, като сте сигурни, че ще ви донесе огромни ползи за цялото тяло.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛюбопитно