Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Тонус и бодър дух Тренировката, с която ще изглеждате като кралицата на бала

Тренировката, с която ще изглеждате като кралицата на бала

Тренировката, с която ще изглеждате като кралицата на бала - изображение

Наближава времето на абитуриентските балове и разбира се ще бъде чудесно да оберете овациите на всички. Наред с избирането на балната рокля, обувките, прическата и аксесоарите, вие трябва да се погрижите да влезете в нужната форма, чрез която вие да направите облеклото си красиво, а не то вас. Ето защо, ние днес сме се погрижили да открием за вас точните упражнения за всяка една част от тялото ви, така че тя да бъде коригирана по начин, който да отговори на ваши стил рокля. Вижте:

Вие ще бъдете с рокля без презрамки

Този тип рокли изглеждат божествено, но могат да изкарат на показ един ваш недостатък, а именно отпуснатата зона под мишниците. За да се справите с този неприятен проблем, заложете на комбинацията от предни и странични повдигания на гирички!

Как се изпълняват?

Вземете по една гиричка с тегло 2,5-5 килограма във всяка ръка и ги задръжте странично на тялото ви, с длани обърнати към него! Краката ви са разтворени на широчината на раменете, а коленете ви са леко свити. Вдигнете гирите с изпънати ръце напред, до достигане на нивото на раменете, задръжте за секунда, след което върнете в начална позиция и веднага направете и странично повдигане, така че ръцете ви да застанат в една линия, успоредно на пода! Бавно и контролирано върнете в начална позиция! Това е едно повторение. Изпълнете 3 серии с по 15 повторения!

Вие ще бъдете с рокля с нулева поддръжка и с дълбоко деколте

Лицевите опори в съчетание с Т-образния планк стягат изключително добре гърдите и така спомагат за добрата поддръжка на роклята.

Как се изпълняват?

Застанете в позиция за лицеви опори, като китките трябва да са точно под раменете ви, а тялото ви е в една линия от главата до петите! Стегнете средната част на тялото си и се спуснете към пода бавно и контролирано, като спрете на няколко сантиметра преди да докоснете земята, издишайте, след което се върнете в горна позиция! Завъртете торса си надясно, вдигнете дясната си ръка и я изпънете към тавана, като тежестта на тялото ви се поема от лявата ръка! Върнете се в поза за лицеви опори и веднага завъртете торса си наляво и изпънете лявата си ръка към тавана, задържайки се на дясната! След като се върнете отново в горна позиция за лицеви опори, вие сте завършили първото повторение. Сменяйте страните до завършване на 15 повторения, а сериите от това упражнение са 3.

Вие ще бъдете с рокля без ръкави с дълбока цепка

Този тип рокля разкрива от всичко по малко и изисква стягане на цялото тяло. Ето тук идва на помощ бърпи с използване на босу топка. Това сложно упражнение ще ви помогне да дефинирате своите ръце, крака и централна част на тялото.

Как се изпълнява упражнението?

Вземете босу топка, като я хванете за ръбовете на основата (овалната част е надолу). Клекнете, поставете босу топката на пода, прехвърлете тежестта на тялото си върху нея и отскочете с двата крака назад, за да застанете в позиция за лицеви опори (старайте се корема ви да бъде стегнат и тялото ви да бъде идеално изправено)! От тази позиция, отново отскочете с двата крака, но този път напред, достигайки до основата на топката и заставайки в лек разкрач. Изправете се и вдигнете босу топката над главата си с изпънати ръце! При следващия клек влизате в следващото повторение. Изпълнете 3 серии по 15 повторения!

Вие ще бъдете с дълга рокля без презрамки

Фокусирайте се върху скулптурирането на раменете, гърдите и гърба си, чрез тази комбинация от тласкане на дъмбели и флайс върху швейцарска топка!

Как се изпълнява упражнението?

Вземете по една гира с тежест от 2,5 до 5 килограма във всяка ръка и позиционирайте горната част на гърба и главата си върху швейцарската топка, заставайки в позиция мост, държейки коленете си под прав ъгъл! Дръжте гръбнака си в неутрална позиция, седалищните мускули стегнати, като от тази позиция вдигнете ръцете си към тавана, с длани насочени една към друга! Разтворете ръцете си странично на тялото с контролирано движение, сваляйки гирите на нивото на гърдите си, до усещането на леко разпъване на мускулите в тази област! След това стегнете ядрото и гърдите си и вдигнете обратно тежестите до горна позиция! Обърнете дланите си напред, така че дъмбелите да застанат в една линия, спуснете ги към гърдите и направете изтласкване нагоре! Това е едно повторение. Отново влезте в начална позиция и преминете към следващото повторение! И тук сериите са 3, а повторенията са 15.

Вие ще носите изрязана рокля

Изрязаните рокли крият много малка част от тялото ви. За да покажете коремчето си с гордост, работете за правите и косите коремни мускули, използвайки упражнението Спайдърмен!

Как се изпълнява упражнението?

Застанете в позиция планк, стегнете корема си, издишайте и изнесете дясното си коляно към дясната си ръка, след което веднага се върнете в планк! Веднага след това повторете същото движение, но този път с левия крак към лява ръка, за да завършите първото повторение! Изпълнете 3 серии с по 15 повторения!

Вие ще носите рокля с една широка презрамка

Въпреки, че най-вече едното ви рамо е на показ, вие не можете да се погрижите само за него. Затова, тренирайте и двете рамене, а също така гърдите и раменете с изправяния от от планк върху босу топка!

Как се изпълнява упражнението?

Застанете в позиция за лицеви опори върху меката част на босу топката, след което свийте дясната си ръка и поставете лакът върху повърхността, а веднага след това направете същото и с левия лакът! Следващата стъпка е леко изпъване на ръцете, поставяне на едната длан върху топката, веднага след нея и на другата длан и изправяне в начална позиция. Редувайте заставане в позиции планк и лицеви опори за 15 повторения, като за упражнението ще изпълните 3 серии!

Вие ще носите дълга рокля без ръкави и с дълбоко деколте

Този тип рокля ще постави акцента върху ръцете ви и върху деколтето ви. Затова трябва да се отървете от отпуснатата задна част на ръцете ви и да дефинирате по-добре „канала“ между гърдите ви. Подходящото упражнение за целта е лицеви опори за трицепс върху босу топка.

Как се изпълнява упражнението?

Застанете на колене и поставете дланите си върху основата на босу топката, на широчината на раменете! Свийте коленете си под прав ъгъл, вдигайки ходилата си от пода и през цялото време на изпълнението не променяйте този ъгъл. Започнете с лицевите опори, като държите лактите си плътно до тялото, като не позволявате на гърдите си да докосват основата на босу топката! Направете 3 серии с по 15 повторения!

Вие ще бъдете с рокля с открит гръб

Тази рокля автоматично поставя на фокус гърба ви и затова той трябва да бъде впечатляващ. Обратният флайс с дъмбели с наклон на торса напред ще ви помогне да скулпурирате тази част от тялото ви.

Как се изпълнява упражнението?

Вземете две гири с маса 2,5-5 килограма, застанете в изправено положение разтворени на широчината на раменете крака. Свийте леко коленете си, изнесете бедрата си назад и държейки гърба си изправен се наведете напред с торс успореден на земята и отпуснати лакти! От тази позиция, стегнете сърцевината на тялото си, издишайте и разтворете странично ръцете си, вдигайки тежестите на височината на раменете си, след което за секунда стегнете гръбните си мускули, събирайки лопатките си една към друга. С контролирано движение върнете в начална позиция, за да завършите повторението! Изпълнете 3 серии с по 15 повторения!

Това са всички важни упражнения, които ще ви помогнат да бъдете зашеметяващи на вашия бал, така че можем да ви пожелаем само едно страхотно изкарване на този важен момент от живота ви!

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиСпортХранене при...Новини