Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Най-добрите 6 упражнения за корем, които никога не сте опитвали

Най-добрите 6 упражнения за корем, които никога не сте опитвали

Най-добрите 6 упражнения за корем, които никога не сте опитвали - изображение

Нищо не подсказва, че тренирате сериозно както стегнатата коремна преса. А нищо не прави по-трудно постигането ?, както правенето на едни и същи коремни преси в продължение на дълги месеци. Много пъти съм го повтарял, но ще го направя пак, за осъзнаете важността на промяната в упражненията, тъй като тялото успява да се адаптира с течение на времето и блокира напредъка. Ето защо трябва редовно да опреснявате вашата тренировка за корема с нови движения, за да дадете на мускулите нов стимул, от който да се получи растежа. В резултат на промяната ще получите стегната коремна преса за много по-кратко време.

Но не привличането на погледите е единствената функция на красивите плочки на корема. Силните мускули в тази част на тялото помага за оптимално изравняване на торса и таза във всичко, което се прави, независимо дали става въпрос за фитнес или за ежедневни дейности. Когато липсва такова изравняване, гръбнакът започва да придобива S-образна форма и това води до увеличаване на риска от наранявания и травми.

Запознайте се с 6 нови упражнения, които със сигурност ще разнообразят тренировките ви за коремната преса:

Пулоувър с пудовка

Как се изпълнява: Легнете по гръб и повдигнете краката си. Свийте коленете на 90 градуса и ги раздалечете, като в същото време съберете ходилата си. Повдигнете пудовката право над главата си, държейки дръжката с две ръце. Започнете да сваляте тежестта към пода, като спрете на около 10 сантиметра от него. Задръжте за 30 секунди, след което отново вдигнете пудовката в начална позиция. Направете 5 повторения.

Защо това упражнение действа: Вдигането на неща над главата докато сте легнали е това, което ежедневно правят бебетата. Това е естествено движение, което перфектно натоварва торса, активирайки и заздравявайки всички мускули в коремната област.

Гребане на долен скрипец от позиция планк / китайска почивка

grebane-na-skripec-ot-plank

Как се изпълнява: Поставете ръкохватката на скрипеца в долна позиция, след което застанете в позиция за китайска почивка. Хванете ръкохватката с протегната напред дясна ръка, това е изходната ви позиция. Издърпайте я към дясната ви страна и спрете, когато лакътят докосне ребрата ви. Върнете в изходна позиция и направете 3 серии по 10 повторения на ръка.

Защо това упражнение действа: Издърпването на тежест към вас, докато сте направили планк, ангажира вашите рамене, както и правия и косите коремни мускули. Това не само стяга пресата ви, но повишава стабилността на торса и оформя гърба.

Носене на двойка пудовки

nosene-na-oudovki

Как се изпълнява: Вземете две пудовки и ги задръжте пред гърдите ви така, че те да са от външната страна на китките ви, с основно тяло подпряно на предмишниците и бицепсите ви. Направете разходка от 15-20 метра, това е една серия. Направете 3-4 серии, като между тях почивайте по 30-45 секунди.

Защо това упражнение действа: Когато ходите с тежест пред гърдите ви, мускулите в талията трябва да работят усилено, за да ви поддържат стабилни. Именно принуждаването да се стабилизира тялото е един от най-ефективните методи за развитието на релефен и силен корем.

Вертикални Палоф преси на едно коляно

vertikalna-palof-presa-na-1-kolyano

Как се изпълнява: Сложете въже на скрипеца, хванете го, обърнете се с гръб към машината и го задръжте с две ръце от двете страни на главата ви. Направете напад напред, но поставете задното си коляно на пода. Това е началната ви позиция, като в нея трябва да сте вдигнали тежестта на скрипеца, за да се получи напрежение. Стегнете корема си и бавно вдигнете ръце вертикално нагоре до пълното им изпъване. Направете пауза, след което бавно ги свалете. Направете 3 серии по 8 повторения.

Защо това упражнение действа: Този ход принуждава коремните мускули да се борят срещу дърпането назад, което идва от тежестта на скрипеца. Чувството е ново за голяма част от трениращите, което води до страшен стрес за коремната преса, а не по-малък и за раменете.

Джакнайф на ТRX

jaknayf

Как се изпълнява: Прикрепете стабилно TRX-а и вкарайте глезените си, докато в същото време застанете в позиция за лицеви опори. Поддържайте гърба си изправен и сгънете коленете си, придърпвайки ги към торса си. Направете пауза, след което се върнете към началната позиция. Направете 3 серии по 8 повторения.

Защо това упражнение действа: Самите движения принуждават всички мускули в талията да работят изключително много, за да се запази стабилността на тялото. Така те стават изключително силни, което помага за изпълнението на сложни упражнения като мъртва тяга и клековете с щанга.

Диагонално спускане с ролер

diagonalno-spuskane-s-roler

Как се изпълнява: Застанете на колене и хванете дръжките на ролера, поставяйки го точно под раменете ви. Коленете остават статични, а вие се плъзвате напред и надясно, доколкото можете, без да позволявате на бедрата ви да провисват. Направете пауза в долно положение, след което отново се вдигнете до началното. След това повторете същото движение, но този път го направете напред и наляво. Направете по три серии с по 10 повторения на всяка страна.

Защо това упражнение действа: Спускането стартира с разтягане на правия и косите коремни мускули и завършва с принудителното им свиване. Това води до добър отговор и мускулни микро травми. Тогава тялото започва да ги възстановява и това води до техния растеж и до увеличаване на силата им.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиВидеоЛайфстайлЛеченияДиетиАлт. медицинаПсихологияАнкетиТестовеСпециалистиХранене при...НовиниИнтервютаФизиологияИзследванияНормативни актовеКлинични пътекиОрганизацииИсторияБотаника