Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Тонус и бодър дух Тренировка за намаляване на целулита по бедрата

Тренировка за намаляване на целулита по бедрата

Тренировка за намаляване на целулита по бедрата - изображение

Знаете, че целулитът не е козметичен проблем и той не може да се премахне с кремове. Това в действителност са групирани мастни образувания, като има едно грешно разбиране – че само пълните жени са засегнати от целулит, но това не е вярно. Всяко лице може да го получи, независимо от пола и дали е пълен или слаб.

Положителното тук е, че целулитът може ефективно да бъде преборен чрез комбиниране на аеробни и силови тренировки. Мазнините най-често се задържат в долната част на тялото и е логично там да има и най-много от „портокаловата кожа“. Най-ефективните упражнения са концентрирани върху изгарянето на тези натрупани мазнини и изграждането на чиста мускулна маса.

Тренировка за намаляване на целулита по бедрата

Тренировката се състои от 5 упражнения, които не са сложни за изпълнение, така че можете да ги изпълнявате без проблеми.

Пулсиращи напади с реверанс

 1. Застанете изправени с крака разтворени на широчината на раменете, стъпете с десния крак диагонално зад левия, на позиция около 7 часа!

 2. Свийте коленете си и се спуснете в напад!

 3. Наведете напред под ъгъл от 30 градуса и пулсирайте нагоре-надолу 10-15 пъти!

 4. Изправете се до начална позиция и сменете краката и повторете! Изпълнете 3 серии!

Странични напади с постоянна смяна на краката

Изпънете ръце напред и направете широка крачка наляво и се спуснете в страничен напад с тежестта на тялото върху десния крак!

 1. След това се изтласкайте с десния крак и се изправете, като без да спирате прехвърлете тежестта на тялото върху левия крак, изпъвайки десния и спускайки се в напад!

 2. Изпълнете 16 повторения, по 8 на всеки крак, като не правите пауза, а се прехвърляте постоянно от напад в напад на двете страни! Сериите са 3.

Изцеждащ“ плие клек

 1. Гледайки напред, застанете в широк разкрач, като пръстите ви трябва да са насочени навън, под ъгъл от 45 градуса!

 2. Поставете дланите си на бедрата и се спуснете в клек, без да събирате коленете си, те се насочват по посока на ходилата!

 3. Дръжте раменете си изпънати назад и гърба изправен! Задръжте в тази позиция за 30 секунди!

 4. Сега бавно се изправете и плъзнете лявата пета до дясната, като ги притиснете една към друга! След това стегнете вътрешната част на бедрата си и останете така за още 30 секунди!

 5. Следващата стъпка е отново широк разкрач и преминаване в плие клек, като този път при изправянето плъзнете дясната пета към лявата! Сменяйте краката, за да изпълните 10 повторения!

Римска мъртва тяга

 1. Застанете с крака разтворени на широчината на раменете, с леко свити крака хванете щангата с надхват (дланите са обърнати назад) и се изправете!

 2. Наведете се бавно напред, стягайки седалищните мускули, докато все още държите коленете си леко свити! Дръжте щангата с отпуснати надолу ръце!

 3. Спрете, когато усетите по-силно разтягане в задната част на бедрата, след което се изправете до начална позиция! Гърбът ви трябва да бъде изправен през цялото време.

 4. Изпълнете 3 серии по 10 повторения!

Ножичен планк

 1. Застанете в позиция за класически планк, като стъпите върху 2 малки хавлии (под тях повърхността трябва да бъде гладка)!

 2. Плъзнете краката си странично, възможно най-широко, след което бавно ги съберете!

 3. Изпълнете 2 серии по 15 повторения!

Източник: ТFТ

По статията работи: Костадин Йочев

Още по темата:

4.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиХранене при...Здравни проблемиДиетиАлт. медицинаБотаника