Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Отслабване Тренировка за отслабване след раждане с БОСУ топка

Тренировка за отслабване след раждане с БОСУ топка

Тренировка за отслабване след раждане с БОСУ топка - изображение

Може би сте виждали БОСУ топката, но до този момент не сте знаели как можете да я използвате за постигане на заветната ви цел – премахване на излишните килограми, натрупани по време на вашата бременност. Ето защо, днес ще ви представя няколко страхотни упражнения, с които да помогна на младите майки отново да възвърнат самочувствието си.

Какво представлява БОСУ топката? Самият термин е акроним и означава „двете страни нагоре“ (от английски both sides up), тъй като топката може да се използва както с купола нагоре, така и с основата. Ето защо  с нея могат да се правят голям брой упражнения.

БОСУ топката може да се използва за кардио, за силови тренировки, за подобряване на гъвкавостта и на баланса.

Ако искате да правите домашен фитнес, това е един от уредите, на който задължително трябва да заложите.

БОСУ топката е изключително полезна в тренировките за коремната мускулатура. Днес ще ви покажа 5 упражнения, които ще ви помогнат бързо да се справите с излишните мазнини в областта на ханша и талията. Всички те упражняват косите и дълбоките коремни мускули, които се намират под така наречените „плочки“. Именно това са мускулите, за които трябва да работите, за да получите по-тънка талия.

Планк на БОСУ топка с повдигане на крак

gluteus-ritnik-na-bosu-topka

Поставете предмишниците си върху купола на БОСУ топката и застанете в позиция планк (китайска почивка). Повдигнете и задръжте левия си крак във въздуха, като го поддържате изпънат. Останете така за 30 секунди, след което сменете краката и повторете.

Планк на БОСУ топка + ножични движения с краката

plank-nojica

Застанете отново в позиция планк с поставяне на предмишниците върху топката. Едновременно отскочете с крака и ги разтворете на широчината на раменете. Веднага след това отново отскочете и ги съберете. Упражнението се прави в рамките на 1 минута, като се старайте да направите възможно най-много повторения.

Планк на БОСУ топка + странични усуквания на долната част на тялото

usukvane-na-bosu-topka

И в това упражнение началната ви позиция е планк с опора върху предмишниците, поставени върху купола на БОСУ топката. Без да променяте позицията на ръцете си, завъртете долната част на тялото си странично, до заставане на таза перпендикулярно на пода. Върнете се в стартова позиция и се завъртете на другата страна. Правете усукванията в рамките на 1 минута, като темпото трябва да бъде от умерено до бързо.

Крос катерач на БОСУ топка

alpinist-na-bosu-topka

Завъртете БОСУ топката с основата нагоре и хванете с ръце ръбовете й от двете страни (ръцете ви са поставени ориентировъчно на позиции 9 и 3 от часовника) и застанете в позиция за лицеви опори. С динамично движение свийте лявото си коляно към гърдите, извъртайки го под тялото и достигайки с него в близост до дясната ръка. Върнете бързо в начална позиция, след което повторете с дясното коляно изнесено към лявата ръка. Направете възможно най-много повторения в рамките на 1 минута.

Странично изнасяне на крак от позиция за лицеви опори върху БОСУ топка

plank-s-iznasyane-na-kraka

Застанете отново в същата начална позиция както горното упражнение. Изнесете десният си крак странично и докоснете пода с пръсти. Върнете в начална позиция и повторете с левия крак. Работете 1 минута, като движенията ви трябва да са възможно най-бързи.

След като приключите с петте упражнения, повторете ги по още 2 пъти.

Още програми и тренировки за отслабване след раждане можете да разгледате в следните материали:

Sport.Framar.Bg/тренировка-за-отслабване-след-раждане

Sport.Framar.Bg/упражнения-за-възстановяване-след-раждане-следродилна-гимнастика

Sport.Framar.Bg/отслабване-след-раждането

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортХранене при...ЛюбопитноЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиИсторияНовиниИзследванияАлт. медицинаПсихологияСоциални грижиОрганизацииПроизводителиСпециалистиЛеченияКлинични пътекиЗаведенияБотаникаДиетиРецептиТестовеКалкулатори