Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Защо е толкова важно да тренирате в двадесетте си години

Защо е толкова важно да тренирате в двадесетте си години

Защо е толкова важно да тренирате в двадесетте си години - изображение

Знаем, че 20-те години от живота са годините на свободата. Вече сте завършили гимназията, може би сте станали студенти или сте започнали работа, но най-вероятно вече живеете отделно от своите родители и е време да разперите крила. Започвате да следвате мечтите си и да се утвърждавате като личности. Наред с всичко останало, вие трябва да се погрижите за своето бъдеще, не само във финансов и в семеен план, но най-вече в здравословен, тъй като в средната възраст ще жънете това, което посеете сега. 20-те години от живота е времето, в което трябва да спрете с експериментите и да знаете какво правите с телата си! Но, дори и да правите някакви самоунищожителни неща, запомнете едно – упражненията могат да намалят щетите! Тренировките са нещо, което може да се прави от всеки, независимо от неговите способности и икономически статус. Трениращите хора доказано са по-здрави, по-доволни от себе си, служат за пример, по-организирани са, могат да подреждат правилно приоритетите си, а освен това, има вероятност да продължат да поддържат активен начин на живот и в по-късните години от живота си.

С напредването на възрастта, обмяната на веществата се забавя и дори когато сте на 20 години това да не ви е сред основните неща, за които мислите, трябва да се огледате наоколо и да видите, че ако не тренирате, ще започнете да трупате излишни килограми, които ще се отразят пагубно на тялото ви! Дори да сте генетично надарени и да си мислите, че вие никога няма да напълнеете, дори и да се храните абсолютно неправилно, запомнете едно – грешките винаги се плащат, може би не веднага, но след време!

Когато човек не се движи редовно и ефективно, тогава се получават симптоми като депресия, тревожност, затлъстяване, умора и други, за които много често жените обвиняват хормоните си, химически си дисбаланс и т.н. Възможно е и тези неща да са виновни за някои от нещата, но те не са причинител, а следствие от обездвижването в голяма част от случаите.

Телата ни са създадени, за да се движат. Вие не трябва да гледате на редовните тренировки като на загубено време! И тук не става дума само за това, да изглеждате добре. Погледнете отвъд тази представа за правенето на упражнения и мислете на тях като средство за поддържане на здравето. Чрез спортуването, костната структура става много по-здрава, което е гаранция за предпазването от „тихата смърт“, а именно остеопорозата. Това е особено важно за жените, тъй като те са предпазени от болестта до настъпването на менопаузата, заради някои от женските хормони, но след това тези хормони спадат драстично и ако скелетната структура е крехка, тя много бързо се поддава на болестта. Чрез тренировките костите стават по-здрави и така успешно човек се противопоставя на остеопорозата.

Поради изтъкнатите по-горе причини, както виждате 20-те години са много важен етап от живота, тъй като това е времето, в което човек трябва да се погрижи за своето здраве след 40-те години. Не чакайте, тренировките ви очакват!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСпортСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияХранене при...НовиниФизиологияИсторияОрганизацииНормативни актовеСоциални грижиЛеченияЗаведенияАлт. медицинаАнкетиИнтервютаТестовеОбразованиеРецептиПроизводителиОткритияКлинични пътекиБотаника